Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Σταθερό outlook για τις τράπεζες διεθνώς - Το bail in ενέχει προκλήσεις

tags :
Moody's: Σταθερό outlook για τις τράπεζες διεθνώς - Το bail in ενέχει προκλήσεις
Το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα εξυγιαίνεται, αναγνωρίζει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης
Σταθερό διατηρεί το outlook για το διεθνές τραπεζικό σύστημα ο οίκος αξιολόγησης Moody's, προειδοποιώντας ωστόσο πως οι προκλήσεις και οι πιέσεις θα διατηρηθούν.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε νέα, σημερινή έκθεσή της η Moody's, το outlook για τις αξιολογήσεις των τραπεζών διεθνώς είναι σταθερό, καθώς αντανακλά την πρόοδο που έχει καταγραφεί στην κατεύθυνση εξυγίανσης των τραπεζικών συστημάτων ανά τον κόσμο.
Ωστόσο, όπως ο οίκος αξιολόγησης προειδοποιεί, δεδομένου ότι ακόμη η παγκόσμια ανάπτυξη είναι εύθραυστη, οι πιέσεις προς την πιστοληπτική ικανότητα των τραπεζών θα διατηρηθούν.
Όπως εξηγεί η Moody's, το σταθερό outlook για τις τράπεζες διεθνώς περιγράφει τις προσδοκίες για τις θεμελιώδεις επιχειρηματικές συνθήκες που αφορούν στον τραπεζικό κλάδο, σε ορίζοντα 12 -18 μηνών.
"Η βελτίωση των λειτουργικών συνθηκών διεθνώς κατόρθωσε να περιορίσει τις πιέσεις στα πιστωτικά προφίλ των τραπεζικών συστημάτων", δηλώνει ο Robard Williams, αντιπρόεδρος της Moody's. Όπως ο ίδιος εξηγεί, τα δύο τρίτα των τραπεζικών αξιολογήσεων διεθνώς διαθέτουν σταθερό outlook. "Η τάση της σταθερότητας αυτής όμως θα τεθεί σε σοβαρή δοκιμασία κατά το 2014 από μια πληθώρα οικονομικών και ρυθμιστικών πιέσεων", προσθέτει ο ίδιος.
Μεταξύ των πιέσεων αυτών, συνεχίζει η Moody's, περιλαμβάνονται τα προωθούμενα σχέδια για την εφαρμογή του bail in στις μελλοντικές διασώσεις των τραπεζών.
Εστιάζοντας στη συνέχεια η Moody's στην Ευρώπη, προβλέπει περαιτέρω πρόοδο στην κατεύθυνση της σύστασης της τραπεζικής ένωσης, χαιρετίζοντας τα σχέδια για τη δημιουργία του ενιαίου μηχανισμού εποπτείας, υπό την ομπρέλα της ΕΚΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης