Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Σήμα κινδύνου για το ιταλικό banking - Αν δεν υλοποιηθεί άμεσα η αμκ των 3 δισ. της Monte dei Paschi, η τράπεζα θα κρατικοποιηθεί

Σήμα κινδύνου για το ιταλικό banking - Αν δεν υλοποιηθεί άμεσα η αμκ των 3 δισ. της  Monte dei Paschi, η τράπεζα θα κρατικοποιηθεί

Δραματική έκκληση από τον πρόεδρο της ιταλικής τράπεζας, Alessandro Profumo
Προειδοποίηση, σε δραματικούς τόνους, πως δεν πρέπει για κανένα λόγο να καθυστερήσει να ολοκληρωθεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ιταλικής τράπεζας Monte dei Paschi di Siena, απευθύνει ο πρόεδρός της, Alessandro Profumo.
Υπενθυμίζεται εδώ πως η ιταλική τράπεζα προχωρά σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 3 δισ. ευρώ.
"Εάν η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου καθυστερήσει και δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιανουάριο, τότε η τράπεζα θα εισέλθει σε μια περίοδο μεγάλης αβεβαιότητας", διαμηνύει ο Profumo.
"Εάν η αύξηση κεφαλαίου δεν ολοκληρωθεί εγκαίρως, τότε είναι ορατός ο κίνδυνος κρατικοποίησης της τράπεζας", προειδοποίησε ο πρόεδρός της, μιλώντας πριν από λίγο με δημοσιογράφους.
"Σήμερα, δεν είμαστε σε θέση να πούμε τίποτα περισσότερο. Αλλά, αν η αύξηση κεφαλαίου αποτύχει, τότε έρχεται περίοδος τεράστιας αβεβαιότητας", επανέλαβε ο Profumo.
Να σημειωθεί εδώ πως η διοίκηση της τράπεζας και οι μεγαλύτεροι μέτοχοί της διαφωνούν για τον χρόνο υλοποίησης της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.
Οι μέτοχοι ζητούν η αύξηση κεφαλαίου να υλοποιηθεί τον Μάιο του 2014, ωστόσο η διοίκηση ζητά την επιτάχυνση της διαδικασίας και την πραγματοποίησή της μέχρι τον Ιανουάριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης