Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CNN - Η πολιτική αστάθεια θα κυριαρχήσει στην Ευρώπη και το 2014 - Μόνο μια βιώσιμη ανάκαμψη μπορεί να την νικήσει

CNN - Η πολιτική αστάθεια θα κυριαρχήσει στην Ευρώπη και το 2014 - Μόνο μια βιώσιμη ανάκαμψη μπορεί να την νικήσει
Η πολιτική σταθερότητα δεν μπορεί να παραμείνει ανέπαφη από τις δυσμενείς επιπτώσεις μιας οικονομικής κρίσης
Διατήρηση της πολιτικής αστάθειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το 2014 προβλέπει το CNN, παρουσιάζοντας σε εκτενές δημοσίευμά του την τρέχουσα, ανησυχητική κατάσταση των χωρών όχι μόνο της Ευρωζώνης, αλλά του συνόλου της ΕΕ.
Όπως τονίζει μεταξύ άλλων το CNN, από το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκατομμύρια πολιτών έχουν κατέβει στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στις αποφάσεις που λαμβάνουν οι κυβερνήσεις τους. Αυτό έχει συμβεί σχεδόν στις μισές από τις χώρες της ΕΕ, από την άνοιξη του 2010, οπότε και ξέσπασε η ευρωπαϊκή κρίση, έως και σήμερα. Ταυτόχρονα, εντός της Ευρωζώνης περί τις 11 χώρες κατέρρευσαν ή κινδύνευσαν με κατάρρευση, στη σκιά της συνεχιζόμενης κρίσης χρέους.
To ανανεωμένο αυτό κύμα πολιτικής αβεβαιότητας, συνεχίζει το CNN, τροφοδοτείται από έναν ευρύ συνδυασμό οικονομικών, πολιτικών, κοινωνικών παραγόντων.
"H πολιτική αστάθεια θα διατηρηθεί;" διερωτάται ο συντάκτης του εν λόγω δημοσιεύματος. Και απαντά: Αν η ανάκαμψη των οικονομιών δεν είναι τόσο ισχυρή, ώστε να καταστεί βιώσιμη, τότε ναι η πολιτική αβεβαιότητα θα παραμείνει ζωντανή κατά το επόμενο έτος που σε λίγες ημέρες κάνει την εμφάνισή του.
"Aν και οι συνθήκες ποικίλουν από χώρα σε χώρα, η πολιτική σταθερότητα δεν μπορεί να παραμείνει ανέπαφη από τις δυσμενείς επιπτώσεις μιας οικονομικής κρίσης... ", συμπεραίνει το CNN.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης