Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank - Σε λάθος δρόμο θα οδηγήσει τη Γερμανία η κυβέρνηση συνασπισμού

Deutsche Bank - Σε λάθος δρόμο θα οδηγήσει τη Γερμανία η κυβέρνηση συνασπισμού

Η κυβέρνηση εμφανίζεται έτοιμη να εφαρμόσει πολιτικές... που τα επόμενα χρόνια θα αποδειχθεί ότι ήταν λάθος επιλογές
"Κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού: Φτωχές προθέσεις". Αυτή είναι η θέση της Deutsche Bank, της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας, για το νέο πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται στην ισχυρότερη οικονομία της Ευρωζώνης.
"Επισήμως πλέον η Γερμανία έχει κυβέρνηση. Έχει μια κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού, η οποία όμως θα την οδηγήσει στη λάθος κατεύθυνση. Και αυτό είναι κάτι που θα φανεί τα επόμενα χρόνια", εκτιμούν οι αναλυτές της γερμανικής τράπεζας, στη νέα 7σέλιδη έκθεσή τους, υπό τον τίτλο "Grand coalition: Poor intentions", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Όπως επισημαίνει η Deutsche Bank, η κυβέρνηση συνασπισμού θα οδηγήσει στη σταδιακή "διάβρωση" όλων των μεγάλων πολιτικών επιτευγμάτων που μεταμόρφωσαν τη Γερμανία από τον "ασθενή της Ευρώπης" στη μεγαλύτερη οικονομική δύναμη της Ηπείρου μέσα σε μια δεκαετία.
"Αντί να καταστήσει τη Γερμανία έναν ακόμη πιο ανταγωνιστικό προορισμό για επενδύσεις και επιχειρηματικές δραστηριότητες, η κυβέρνηση συνασπισμού δείχνει να κινείται προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση: Εμφανίζεται έτοιμη να εφαρμόσει πολιτικές... που τα επόμενα χρόνια θα αποδειχθεί ότι ήταν λάθος επιλογές", διαμηνύει ρητά και κατηγορηματικά η Deutsche Bank.
Σύμφωνα με τη γερμανική τράπεζα, η νέα κυβέρνηση συνασπισμού δεν στερείται οράματος μόνο για το εσωτερικό της χώρας, αλλά και για το σύνολο της ευρωπαϊκής πολιτικής. Η νέα γερμανική κυβέρνηση, όπως σημειώνουν οι συντάκτες της εν λόγω έκθεσης, δεν έχει καμία στρατηγική ευρωπαϊκή πολιτική, ούτε καμία συγκεκριμένη ευρωπαϊκή ατζέντα.
Πόσο μακριά είναι προετοιμασμένη και διατεθειμένη να φτάσει η γερμανική κυβέρνηση, για τη σταθεροποίηση της ευρωπαϊκής οικονομίας; Πόσο έτοιμοι είναι οι Γερμανοί βουλευτές να αντιμετωπίσουν την "κόπωση" της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης απέναντι στον φιλόδοξο στόχο της ευρωπαϊκής ενοποίησης και σύγκλισης; Αυτά είναι μερικά μόνο από τα πολλά ερωτήματα που θέτει η γερμανική τράπεζα, προειδοποιώντας ταυτόχρονα πως απαντήσεις δεν είναι εύκολο να δοθούν.
"Η ουσιαστική οικονομική και πολιτική αναβάθμιση της Ευρωζώνης είναι και θα παραμείνει μια διαρκής μάχη", διαμηνύει η Deutsche Bank.
"Ο επανακαθορισμός και καθολικός σχεδιασμός της ευρωπαϊκής πορείας είναι απαραίτητος από την ισχυρότερη οικονομία της Ευρωζώνης", καταλήγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης