Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank - Επικίνδυνες οι ομοιότητες της Κίνας με το κραχ της Ρωσίας το 1998

tags :
Deutsche Bank - Επικίνδυνες οι ομοιότητες της Κίνας με το κραχ της Ρωσίας το 1998
Οι επενδυτές δεν πρέπει να είναι τόσο αισιόδοξοι για την πορεία της κινεζικής οικονομίας, προειδοποιεί ο αναλυτής  John - Paul Smith
Στοιχεία ομοιότητας με τη Ρωσία του 1998 βλέπει στην Κίνα ο αναλυτής της Deutsche Bank, John - Paul Smith, προειδοποιώντας τους επενδυτές να μην είναι τόσο αισιόδοξοι για την πορεία της κινεζικής οικονομίας.
Σύμφωνα με τον Smith, η οικονομία της Κίνας δείχνει τα ίδια συμπτώματα με εκείνα της Ρωσίας πριν το κραχ του 1998.
Η εκτίμηση αυτή έρχεται μάλιστα σε αντίθεση με τις εκτιμήσεων των Goldman Sachs, Morgan Stanley και Jefferies Group που προβλέπουν μαζικό ράλι ανόδου στις κινεζικές μετοχές.
Η ανάπτυξη της Κίνας στηρίχθηκε στην αύξηση του επιχειρηματικού δανεισμού, το οποίο αποτελεί και ένα υψηλού κινδύνου μοντέλο που θα έπρεπε να συνοδευτεί με μέτρα ρύθμισης της αγοράς και μείωσης του κρατικού προϋπολογισμού.
Αυτή η "συνταγή" ήταν το πρόβλημα της Ρωσίας όταν χρεοκόπησε και ο εθνικός χρηματιστηριακός της δείκτης, ο Micex Index υποχώρησε κατά -44%.
"Οι επιχειρήσεις στην Κίνα μπορεί να έχουν πέσει σε μια παγίδα χρέους που μπορεί να πυροδοτήσει μια οικονομική κρίση στις αρχές του επόμενου έτους", δήλωσε ο Smith. "Αν κάνω λάθος για την Κίνα, είμαι λάθος σε όλα", πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης