Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Calamos Investments - Πέντε στρατηγικές κινήσεις για επικερδείς επενδύσεις στις αναδυόμενες αγορές

Calamos Investments - Πέντε στρατηγικές κινήσεις για επικερδείς επενδύσεις στις αναδυόμενες αγορές
Μέσα σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία, μια επιτυχής επένδυση στις αναδυόμενες αγορές απαιτεί μια πιο συντονισμένη προσέγγιση
Πέντε αλήθειες για τις προοπτικές των αναδυόμενων αγορών αποκαλύπτει η Calamos Investments, παρουσιάζοντας τον πλέον εύστοχο και διεξοδικό οδηγό, ειδικά σχεδιασμένο ώστε να αποφέρει τα μεγαλύτερα δυνατά κέρδη στους επενδυτές!
 "Μέσα σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία, μια επιτυχής επένδυση στις αναδυόμενες αγορές απαιτεί μια πιο συντονισμένη προσέγγιση", εξηγεί η Calamos Investments, η διεθνούς κύρους επενδυτική εταιρεία, με έδρα το Naperville στο Illiinois των ΗΠΑ και συνολικά υπό διαχείριση assets ύψους 27,8 δισ. δολαρίων.
Πως μπορούν να αξιοποιήσουν οι επενδυτές τις ευκαιρίες που παρουσιάζουν οι αναδυόμενες αγορές; Τις απαντήσεις δίνει η Calamos Investments, μέσω της νέας έκθεσής της "Harnessing the Potential of Emerging Markets - A risk-managed approach designed for long-term investors", την οποία παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.

Οι πέντε αλήθειες για τις αναδυόμενες αγορές

1) Η δυναμική υπάρχει, είναι εδώ και κανείς δεν μπορεί να την αμφισβητήσει.
Ένας κόσμος που αλλάζει ραγδαία δημιουργεί συνεχώς νέες ευκαιρίες. Οι αναδυόμενες αγορές βρίσκονται ακριβώς στη μέση των οικονομικών και δημογραφικών αλλαγών που προσφέρουν εντυπωσιακές προοπτικές για τους επενδυτές.






2) Η έκθεση είναι απαραίτητη.
Οι αναδυόμενες αγορές συνεχίζουν να αποτελούν μια στρατηγική επιλογή για τοποθετήσεις. Οι επιτυχείς τοποθετήσεις αντανακλούν την ανάπτυξη σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Οι οικονομικές τάσεις των αναδυόμενων αγορών έχουν αποκτήσει εξαιρετικά σημαντικό momentum.





3) Ζωτικής σημασίας η εστίαση στα έσοδα.
Σημαντικό συστατικό για μια επιτυχημένη επένδυση είναι η εξής παραδοχή: Στόχοι είναι οι εταιρείες, όχι οι χώρες. Αυτό που πρέπει να ενδιαφέρει έναν αναλυτή είναι: Τι κάνει μια επιχείρηση; Από που αντλεί τα έσοδα της; Αυτό που δεν πρέπει να ενδιαφέρει έναν επενδυτή είναι: Που βρίσκεται η έδρα μιας επιχείρησης;





4) Επιβεβλημένη η ενεργή διαχείριση του ρίσκου.
Οι δημογραφικής και οικονομικής φύσεως παράγοντες καθιστούν ελκυστικές για επενδύσεις τις αναδυόμενες αγορές μακροπρόθεσμα. Βραχυπρόθεσμα, ωστόσο, δεν αποκλείεται οι κίνδυνοι που συνοδεύουν τις αναδυόμενες αγορές να είναι μεγαλύτεροι από εκείνους που ελλοχεύουν για τον αναπτυγμένο κόσμο. Οι κίνδυνοι αυτοί αντιμετωπίζονται μέσω μιας ενεργής και συντονισμένης προσέγγισης.





 5) Το σωστό timing είναι η κύρια πηγή της επιτυχίας.
"Κανείς δεν πρέπει να σκέφτεται τι θα συμβεί σήμερα ή αύριο. Κάθε (επενδυτική) σκέψη πρέπει να είναι μακροπρόθεσμη", έχει δηλώσει ο ίδιος ο John P. Calamos, επικεφαλής της Calamos Investments.





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης