Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs - Δεν έχει δοθεί ακόμη λύση στην κρίση χρέους της Ευρωζώνης

tags :
Goldman Sachs - Δεν έχει δοθεί ακόμη λύση στην κρίση χρέους της Ευρωζώνης
Το OMT, οι αγορές κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ, έκανε τη διαφορά στον περιορισμό των αναταράξεων
"Όχι" είναι η απάντηση της Goldman Sachs στο ερώτημα εάν η κρίση στην ευρωζώνη επιλύθηκε μέσα στο 2013, επισημαίνοντας ότι αναμένεται ένα ακόμη έτος αναταράξεων, αν και περιορισμένης έκτασης.
Στην 4σέλιδη έκθεση της με τίτλο "Global Markets Daily: A Verdict on the key Global Macro questions for 2013" (Ημερήσιο σχόλιο για τις παγκόσμιες αγορές: Απαντήσεις σε ερωτήσεις - κλειδιά για το 2013), που εξασφάλισε και σας παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, η Goldman Sachs επισημαίνει ότι η κρίση στην ευρωζώνη σίγουρα δεν επιλύθηκε το 2013, ενώ οι αβεβαιότητες μετά το ασαφές αποτέλεσμα των εκλογών της Ιταλίας τον περασμένο Φεβρουάριο και το πακέτο διάσωσης της Κύπρου ήταν από τα κύρια προβλήματα που μας θυμίζουν ότι η κατάσταση στην περιοχή παραμένει ευάλωτη.
Αργότερα, το καλοκαίρι, η κυβέρνηση συνασπισμού στην Πορτογαλία πέρασε μια δύσκολη περίοδο, σε σχέση με τα απαιτούμενα μέτρα διαρθρωτικής προσαρμογής.
Αλλά, σε γενικές γραμμές, οι ανησυχίες των αγορών ήταν βραχύβιες αφού παρέμεναν προσηλωμένες στην πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας.
Ως εκ τούτου, οι παγκόσμιες αγορές είναι σε θέση να αφομοιώσουν τις ανησυχίες και να προχωρήσουν μπροστά.
Αυτό ήταν σε πλήρη αντίθεση με την προηγούμενη τριετία (2010-2012), όταν οι ανησυχίες που σχετίζονται με την Ελλάδα αρχικά, την Ισπανία και την Ιταλία, στη συνέχεια, ήταν ένας σημαντικός λόγος για την αρνητική συμπεριφορά της αγοράς.
Η βελτιωμένη θεσμική αρχιτεκτονική - και ιδιαίτερα το OMT, οι αγορές κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ- ήταν ένας σημαντικός λόγος που έκανε τη διαφορά, σύμφωνα με την Goldman Sachs, η οποία πιστεύει ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο στον περιορισμό των κραδασμών  στην ζώνη του ευρώ, και άνοιξε το δρόμο για τη βελτίωση της οικονομικής ανάπτυξης και των επιδόσεων της αγοράς το 2013.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης