Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Οι 6… εκπλήξεις για το 2014 – Πολιτική κρίση στην Ευρώπη, εισβολή της Γαλλίας στη Συρία και… haircut στο ιταλικό χρέος

tags :
Οι 6… εκπλήξεις για το 2014 – Πολιτική κρίση στην Ευρώπη, εισβολή της Γαλλίας στη Συρία και… haircut στο ιταλικό χρέος
Οι 6 κίνδυνοι όπου οι αγορές... αγνοούν
Τις 6 εν δυνάμει εκπλήξεις, οι οποίες θα καθορίσουν την πορεία των αγορών το 2014, παρουσιάζει το αμερικανικό μέσο ενημέρωσης MarketWatch.
Υπάρχουν δεκάδες ή ακόμα και εκατοντάδες γεγονότα τα οποία θα συμβούν το 2014. Η Fed θα επιβραδύνει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, η ιταλική κυβέρνηση θα καταρρεύσει και η Γαλλία θα εισάγει ένα νέο, τρελό φορολογικό σύστημα.
Λίγο πολύ, οι αγορές έχουν προετοιμαστεί για τα άνωθεν σενάρια.
Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι παράμετροι, τους οποίους οι αγορές αγνοούν.

Μία πολιτική κρίση στην Ευρώπη
Οι εκλογές του 2014 για την ανάδειξη του νέου Ευρωκοινοβουλίου ξεφεύγουν από τα τετριμμένα, καθώς αρκετά περιθωριακά και ευρωσκεπτικιστικά κόμματα διεκδικούν αρκετές έδρες στο νέο Κοινοβούλιο.
Μάλιστα, η ευρωσκεπτικιστικές δυνάμεις συγκροτούν την κυριαρχούσα δύναμη και ως εκ τούτου, εκλέγεται ένα αντι-ευρωπαϊκό Ευρωκοινοβούλιο, με όποιες συνέπειες και αν συνεπάγονται.

Η Νότια Αφρική «παρασέρνει» τις αναδυόμενες αγορές
Παρότι η Νότια Αφρική αποτελεί το τελευταίο γράμμα του ακρωνύμιου BRICS, η ανάπτυξή της είναι αρκετά μικρή, ενώ το έλλειμμα της – τόσο σε επίπεδο κυβέρνησης όσο και σε επίπεδο εμπορικό – διογκώνεται διαρκώς.
Βάσει των δημοσιονομικών της δεδομένων, η Νότια Αφρική παύει να ανήκει στην ομάδα των BRICS, υποβαθμίζεται από τους οίκους αξιολόγησης και οδηγείται στην οικονομική καταστροφή, παρασέρνοντας ενδεχομένως και έτερες αναδυόμενες αγορές.

Αναδιάρθρωση του ιταλικού χρέους
Κραδαίνοντας ένα εκ των υψηλότερων δημόσιων χρεών – 126% του ΑΕΠ – η Ιταλία οδηγείται σε αναγκαστική αναδιάρθρωση.
Ο αποπληθωρισμός σε συνδυασμό, με το ογκώδες χρέος δεν αφήνουν περιθώρια επιλογών στην Ιταλία, η οποία έως το τέλος του 2014 προβαίνει στην αναδιάρθρωση του χρέους της.

Η Γαλλία εισβάλει στη Συρία
Με την οικονομία σε περιδίνηση  και την κυβέρνηση Hollande να καταρρέει «δημοσκοπικά», η Γαλλία χρήζει περαιτέρω μεταρρυθμίσεων. Και τι κάνει το Παρίσι;
Διεξάγει έναν πόλεμο προκειμένου να δοθεί ώθηση στο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν.
Η Συρία αποτελεί το… εύκολο θύμα, καθώς ο εμφύλιος πόλεμος παρέχει στον Hollande το τέλειο ηθικό άλλοθι, προκειμένου να δικαιολογηθεί στην κοινή γνώμη η εισβολή.

Η Apple καταθέτει προσφορά για την Sony
Αναζητώντας νέες, καινοτόμες ιδέες, η Apple αποφασίζει να καταθέσει πρόταση εξαγοράς της Sony.
Ο Τim Cook επιδιώκει να καταστήσει την Apple σε κεντρικό «παίχτη» του τηλεπικοινωνιακού κλάδου, κάνοντας σύμμαχό της την Sony, η αξία της οποίας αριθμεί στα 18 δισ. δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης