Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Spiro Sovereign Strategy - Oρατός ο κίνδυνος πολιτικής αποσύνθεσης της Ευρωζώνης το 2014

Spiro Sovereign Strategy - Oρατός ο κίνδυνος πολιτικής αποσύνθεσης της Ευρωζώνης το 2014
Η ραγδαία άνοδος των ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων μπορεί να τινάξει στον αέρα τα σχέδια των Ευρωπαίων για βαθύτερη σύγκλιση
Μπορεί η ευρωπαϊκή κρίση χρέους να εμφάνισε ενδείξεις αποκλιμάκωσης το 2013, ωστόσο δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που προειδοποιούν για τον κίνδυνο αναζωπύρωσής της το 2014.
Και οι κίνδυνοι, όπως τονίζουν οι παράγοντες της αγοράς, αυτή τη φορά δεν θα είναι οικονομικοί, αλλά καθαρά πολιτικής φύσεως.
"Το 2014 δεν αποκλείεται να σημειωθούν νέες αναταράξεις στην Ευρωζώνη, οι οποίες θα έχουν πολιτικής χροιάς χαρακτηριστικά", διαμηνύει σημαντική μερίδα αναλυτών.
Κατά το 2013, οι Ευρωπαίοι ηγέτες έθεσαν τις βάσεις για τη σύσταση μιας πραγματικής τραπεζικής ένωσης στην Ευρωζώνη. Επόμενός τους στόχος είναι η βαθύτερη πολιτική σύγκλιση, ώστε η Ευρωζώνη να μετεξελιχθεί σε μια πραγματική ένωση, πλήρως θωρακισμένη σε δημοσιονομικό, χρηματοπιστωτικό, αλλά και πολιτικό επίπεδο.
Ωστόσο, η ραγδαία άνοδος των ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων μπορεί να τινάξει στον αέρα τα σχέδια των Ευρωπαίων.
"Ο κίνδυνος πολιτικής αποσύνθεσης της Ευρωζώνης το 2014 είναι ορατός", προειδοποιεί ο Nick Spiro, επικεφαλής της Spiro Sovereign Strategy.
"Η ραγδαία επιδείνωση του πολιτικού σκηνικού σε αρκετές χώρες της Ευρωζώνης πιθανότατα ρίχνει τους σπόρους για το ξέσπασμα της επόμενης κρίσης... μιας κρίσης σε όρους πολιτικής διακυβέρνησης, μέσα στον κυκεώνα της οποίας η Ευρωζώνη θα αποδειχθεί ανεπαρκής", τονίζει σε αυστηρό ύφος ο Spiro.
"Θεωρώ πως το 2014 θα είναι το έτος, κατά το οποίο, η πολιτική κρίση που κρύβεται στην καρδιά των οικονομικών προβλημάτων της Ευρωζώνης, θα αρχίσει να κάνει την εμφάνισή της στις αγορές. Οι επενδυτές, το 2014, θα αντιληφθούν τη σκληρή πραγματικότητα: Το μόνιμο χάσμα μεταξύ των χωρών του ισχυρού Βορρά και του αδύναμου Νότου υπονομεύει κάθε προσπάθεια για βιώσιμη ανάκαμψη της Ευρωζώνης", καταλήγει ο ισχυρός άντρας της  Spiro Sovereign Strategy.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης