Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Γιατί η ανάπτυξη των ΗΠΑ κρίνεται εξ ολοκλήρου από τον S&P 500 – Πως το… «άλμα» 28% μεταφράζεται σε αύξηση του ΑΕΠ έως και +5,4%

tags :
Γιατί η ανάπτυξη των ΗΠΑ κρίνεται εξ ολοκλήρου από τον S&P 500 – Πως το… «άλμα» 28% μεταφράζεται σε αύξηση του ΑΕΠ έως και +5,4%
Λαθεμένος ή ορθός ο συσχετισμός αγορών - οικονομίας;
Το 2013 αποχαιρετά τον S&P 500 με «άλμα» 28%, γεγονός που μεταφράζεται ως σημάδι περαιτέρω ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας το 2014.
Σε σημείωμά του, ο David Rosenberg, οικονομολόγος της Gluskin Sheff, βάσει της εκτίναξης στην Wall Street, σταχυολογεί το μέλλον της αμερικανικής οικονομίας.
«Κοιτάζοντας 60 χρόνια πίσω, όταν ο S&P 500 αυξανόταν σε ετήσια βάση κατά 20%, η πραγματική αύξηση του ΑΕΠ ήταν πάντοτε αξιοσημείωτη. Ποτέ δεν σημειώθηκε ύφεση» υπερθεματίζει ο Αμερικανός οικονομολόγος.
Ως εκ τούτου, συνεχίζει, το 2014 προμηνύεται άκρως θετικό για την οικονομία των ΗΠΑ.
«Η μέση ανάπτυξη της οικονομίας, όταν ο S&P 500 αυξάνεται κατά 20%, κυμαίνεται μεταξύ 3,8% και 5,4%. Επομένως, κάθε έκπληξη για το επόμενο έτος, θα είναι σίγουρα θετική» προσθέτει χαρακτηριστικά.
Βεβαίως, αρκετοί αναλυτές απορρίπτουν τον συσχετισμό αγορών – οικονομίας.
«Οι αγορές συχνά πυκνά δεν αποτελούν δείκτη ανόδου ή πτώσης της οικονομίας» υποστηρίζει ο Mark Dow, επικεφαλής του ομώνυμου hedge fund.
«Δεν μπορώ να εκτιμήσω πως η οικονομία δεν θα αναπτυχθεί το 2014. Ωστόσο, το θετικό κλίμα αποδίδεται εξ’ ολοκλήρου στην έναρξη του tapering της Fed» διαμηνύει εκ μέρους της Santiago Capital, o Brent Johnson.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης