Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nέα μελέτη των Carmen Reinhart και Kenneth Rogoff - Η αναδιάρθρωση χρεών η μοναδική λύση για την επίλυση της ευρωπαϊκής κρίσης

tags :
Nέα μελέτη των Carmen Reinhart και Kenneth Rogoff - Η αναδιάρθρωση χρεών η μοναδική λύση για την επίλυση της ευρωπαϊκής κρίσης
Οι πολιτικές των Ευρωπαίων δεν αποδίδουν
Οι στρατηγικές που ακολουθεί η Ευρωζώνη στην κατεύθυνση μείωσης του υπέρογκου δημοσίου χρέους αποδίδουν;
Στο ερώτημα αυτό επιχειρεί να απαντήσει η Wall Street Journal, σε νέο δημοσίευμά της.
"Οι πολιτικές των Ευρωπαίων ηγετών δεν αποδίδουν", απαντά η εφημερίδα, επικαλούμενη νέα μελέτη των διάσημων οικονομολόγων Carmen Reinhart και Kenneth Rogoff.
Όπως τονίζει, παρουσιάζοντας τα στοιχεία της εν λόγω έρευνας, ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά των εκάστοτε οικονομικών κρίσεων είναι το υπέρογκο χρέος, ο αντίκτυπος του οποίου στην ανάπτυξη είναι τεράστιος. Οι δύο οικονομολόγοι εκτιμούν πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες αγνοούν τα βασικά - και πιο αποτελεσματικά - εργαλεία μείωσης του δημοσίου χρέους, επιλέγοντας στη θέση τους άλλα, λιγότερο αποτελεσματικά. Ποια είναι όμως τα πιο αποτελεσματικά εργαλεία μείωσης του δημοσίου χρέους; Σύμφωνα με τους δύο οικονομολόγους, πρόκειται για την αναδιάρθρωση του χρέους, ένα εργαλείο που δίδει την ισχύ στην εκάστοτε κυβέρνηση να πιέζει τον χρηματοπιστωτικό κλάδο να αναλάβει τις ευθύνες του.
"Στον αντίποδα όμως η Ευρώπη επιλέγει τον δρόμο της δραστικής μείωσης των ελλειμμάτων, μέσω της εφαρμογής των αναγκαίων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, οι οποίες εκτιμάται ότι δυνητικά μπορούν να οδηγήσουν στην ανάπτυξη", διαπιστώνει η εφημερίδα, βασιζόμενη πάντα στη μελέτη των Carmen Reinhart και Kenneth Rogoff.
"Η Ευρώπη αρνείται να επιλέξει τον δρόμο της αναδιάρθρωσης του δημοσίου χρέους, γιατί αρνείται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα στη ρίζα του", διαμηνύουν οι δύο οικονομολόγοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης