Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Μαύρη… χρονιά το 2013 για το χρυσό – Ετήσια «βουτιά» -28% για το πολύτιμο μέταλλο - Αποτελεί την μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων 30 ετών

tags :
Μαύρη… χρονιά το 2013 για το χρυσό – Ετήσια «βουτιά» -28% για το πολύτιμο μέταλλο - Αποτελεί την μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων 30 ετών
Στο -9% οι απώλειες για το δ’ 3μηνο και στο -3% για το Δεκέμβριο
Με ετήσιες απώλειες 28% αποχαιρέτησε το 2013 ο χρυσός, καταγράφοντας την μεγαλύτερη ετήσια πτώση των τελευταίων 30 ετών.
Ειδικότερα, το πολύτιμο μέταλλο εγκατέλειψε το 2013 σημειώνοντας τις υψηλότερες ετήσιες απώλειες από το… 2000, καθώς η φετινή χρονιά οδήγησε τα συμβόλαια σε «βουτιά» 28%.
Με την σταδιακή άρση της στήριξης της αμερικανικής οικονομίας από την Fed, αναπόφευκτα ο χρυσός κατατάχθηκε στην «black list» του 2013.
Σε μηνιαίο επίπεδο τα συμβόλαια χρυσού υποχώρησαν κατά -3% ενώ σε επίπεδο 3μηνου κατά -9%.
Όσον αφορά την σημερινή – τελευταία για το 2013 – συνεδρίαση, τα συμβόλαια παράδοσης Φεβρουαρίου τερμάτισαν στα 1.202,3 δολάρια ανά ουγγιά, υποχωρώντας κατά 1,50 δολάρια.
Δεν είναι τυχαίο ότι «οι επενδυτές, από αγοραστές χρυσού έγιναν πωλητές», αναφέρει ο επικεφαλής αναλυτής της CMC Markets, R.Spooner. Αρκεί να λάβουμε υπόψη τις ενέργειες επενδυτών όπως του J. Paulson, κατόχου του μεγαλύτερου Gold Trust, που δήλωσε πως δεν θα επενδύσει περισσότερο στον «χρυσό» τομέα αλλά και του G. Soros που προέβη στην πώληση των «χρυσών» μετοχών του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης