Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Οι 5 «στραβές» οικονομικές εξελίξεις για το 2014 – Τι φοβούνται οι αναλυτές για την παγκόσμια οικονομία

Οι 5 «στραβές» οικονομικές εξελίξεις για το 2014 – Τι φοβούνται οι αναλυτές για την παγκόσμια οικονομία
Σε γενικές γραμμές, οι αναλυτές είναι αισιόδοξοι
Τις πέντε αρνητικές οικονομικές εξελίξεις για το 2014 παρουσιάζει το αμερικανικό μέσο ενημέρωσης CNBC.
Με το 2013 να χαρακτηρίζεται ως έτος ισχυρής κερδοφορίες για τις αγορές, το 2014 μας καλωσορίζει γεμάτο ανησυχία…
Σε γενικές γραμμές, οι αναλυτές είναι αισιόδοξοι, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να στρουθοκαμηλίσει ακούγοντας τα καμπανάκια της παγκόσμιας οικονομίας.
Αύξηση επιτοκίων: Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι κεντρικές τράπεζες να εγκαταλείψουν τα χαμηλά επιτόκια, υιοθετώντας υψηλότερα, ως απόρροια της οικονομικής ανάκαμψης.
Επιβράδυνση της εταιρικής κερδοφορίας: Το πρώτο 20ήμερο του Ιανουαρίου θα αποτελέσει το πρώτο σημαντικό τεστ για τις εταιρείες, καθώς θα ανακοινωθούν τα οικονομικά αποτελέσματα του προηγούμενου έτους.
Με το 2013 να μας αποχαιρετά με αύξηση 10% στην εταιρική κερδοφορία, οι εκτιμήσεις για το 2014 τοποθετούν την αύξηση μόλις στο 3,5%.
Πληθωρισμός: Παρά τα χαμηλά επιτόκια των κεντρικών τραπεζών, αρκετοί αναλυτές ανησυχούν πως η ισχυροποίηση και σταθεροποίηση της παγκόσμιας οικονομίας θα επιφέρει μία εκτίναξη στους πληθωριστικούς δείκτες.
Ουάσιγκτον: Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, η συζήτηση επί της αύξησης του ανώτατου ορίου χρέους στις ΗΠΑ.
Γεωπολιτικοί κίνδυνοι: Η ενεργειακή ατζέντα αναμένεται να καθορίσει τις διπλωματικές και γεωπολιτικές σχέσεις μεταξύ Ευρώπης, ΗΠΑ και Ρωσίας. Μέχρι στιγμής νικητές αναδεικνύονται οι ΗΠΑ. Είδομεν…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης