Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Reuters - Οι συναλλαγματικές ισοτιμίες το 2014 – «Βουτιά» του ευρώ στα 1,27 δολ. και ισχυρή ανάκαμψη του αμερικανικού δολαρίου

Reuters - Οι συναλλαγματικές ισοτιμίες το 2014 – «Βουτιά» του ευρώ στα 1,27 δολ. και ισχυρή ανάκαμψη του αμερικανικού δολαρίου
Δημοσκόπηση του αμερικανικού πρακτορείου
Την ισχυροποίηση του αμερικανικού δολαρίου έναντι του ευρώ και του γεν καταδεικνύει δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters, για τις συναλλαγματικές ισοτιμίες το 2014.
Ειδικότερα, η πλειονότητα των αναλυτών αναμένει μία ενδυνάμωση του δολαρίου το α’ 6μηνο του 2014, η οποία θα αποτελεί απόρροια της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης.
Το σύνολο των διεθνών νομισμάτων συμπεριλαμβανομένου και του ευρώ, αναμένεται να αποδυναμωθούν έναντι του δολαρίου, ελέω της επιβράδυνσης της αγοράς ομολόγων εκ μέρους της Fed.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Reuters, το ευρώ λόγω των αδύναμων οικονομικών προοπτικών, θα συνεχίσει την υποτονική του παρουσία στις αγορές συναλλάγματος.
Η αναιμική ανάπτυξη, σε συνδυασμό με τον κίνδυνο αποπληθωρισμού, καθιστά σχεδόν βέβαια την διατήρηση της χαλαρής νομισματικής πολιτικής, η οποία συμβάλει στην αποδυνάμωση του κοινού νομίσματος.
Το ευρώ, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, θα υποχωρήσει στο 1,30 έως τον Ιούνιο του 2014 και έως το τέλος του έτους θα έχει κατρακυλήσει στο 1,27.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης