Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs - Ημιτελής η δημοσιονομική προσαρμογή στον ευρωπαϊκό Νότο

Goldman Sachs - Ημιτελής η δημοσιονομική προσαρμογή στον ευρωπαϊκό Νότο
H ανάπτυξη της Ευρωζώνης θα κινηθεί στο 1,1% το 2014 και στο 1,5% το 2015, εκτιμά η αμερικανική τράπεζα
Mε πιο σταθερό βηματισμό ξεκινά το 2014 η Ευρωζώνη, όπως υποστηρίζει η Goldman Sachs, σε νέα σημερινή 14σέλιδη έκθεσή της, υπό τον τίτλο "Where we worry: Risks to our outlook", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Όπως υποστηρίζει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, εντός του 2014 η ευρωπαϊκή οικονομία αναμένεται να ισχυροποιηθεί περαιτέρω, ενώ οι προσδοκίες κάνουν λόγο και για συγκράτηση του συστημικού ρίσκου στην Ευρωζώνη.
Ωστόσο, η Goldman Sachs σπεύδει να προειδοποιήσει πως τυχόν αναζωπύρωση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους θα αποτελέσει μια από τις σημαντικότερες απειλές για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.
Όπως προσθέτει η αμερικανική τράπεζα, οι χρηματοπιστωτικές συνθήκες στις χώρες της αδύναμης περιφέρειας συνεχίζουν να αποκλιμακώνονται, η ανάπτυξη κερδίζει momentum, η ύφεση ανήκει στο παρελθόν. Αυτό που τώρα χρειάζεται η Ευρωζώνη είναι περαιτέρω ανακούφιση από την αυστηρή λιτότητα.
"Η πρόοδος που σημειώθηκε σε αρκετές χώρες της Ευρωζώνης, όσον αφορά στην κατεύθυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής, είναι πραγματικά εντυπωσιακή", σχολιάζουν οι αναλυτές της Goldman Sachs, αλλά σπεύδουν να προειδοποιήσουν πως η πρόοδος αυτή παραμένει ημιτελής και επομένως πρέπει να συνεχιστεί.
Δεδομένης της χαμηλής ανάπτυξης, η αποστολή για ανάκτηση της δημοσιονομικής βιωσιμότητας στην Ευρωζώνη συνιστά μια διαρκή και δύσκολη μάχη.
Όσο η ανάπτυξη θα ισχυροποιείται, τόσο θα μειώνονται οι ανησυχίες για την Ευρωζώνη, επισημαίνει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα.
Σύμφωνα με τη Goldman Sachs, η ανάπτυξη της Ευρωζώνης θα κινηθεί στο 1,1% το 2014 και στο 1,5% το 2015.
"Η λίστα των αναγκαίων δημοσιονομικών προσαρμογών για τις χώρες της περιφέρειας παραμένει μακρά. Οι χώρες του Νότου πρέπει να εξυγιάνουν τους ισολογισμούς των τραπεζών τους, να αναμορφώσουν την αγορά εργασίας και να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα των οικονομιών τους", καταλήγει η Goldman Sachs.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης