Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch - Πιέσεις στις αξιολογήσεις των τουρκικών επιχειρήσεων το 2014 θα προκαλέσει νέα πτώση της λίρας

Fitch - Πιέσεις στις αξιολογήσεις των τουρκικών επιχειρήσεων το 2014 θα προκαλέσει νέα πτώση της λίρας
Oι τουρκικές εταιρείες τόσο σε ιστορικό, όσο και σε δομικό επίπεδο, παραμένουν ευάλωτες στη μεταβλητότητα των νομισμάτων
Για τις συνέπειες που θα προκληθούν στις τουρκικές εταιρείες από ενδεχόμενη νέα πτώση στην τουρκική λίρα, προειδοποιεί σε σημερινή της ανάλυση η Fitch Ratings.
Οι πρόσφατες απώλειες στο νόμισμα της Τουρκίας, δεν θα επιδράσουν σοβαρά στα πιστωτικά προφίλ των εταιρειών της Τουρκίας, ωστόσο μια νέα παρατεταμένη πτώση στη λίρα, θα ασκήσει πιέσεις στις αξιολογήσεις το 2014, εξηγεί ο οίκος αξιολόγησης.
Με βάση τις αρχικές εκτιμήσεις της Fitch, η πτώση της λίρας κατά 15% έναντι του δολαρίου και 20% έναντι του ευρώ το 2013 θα έχει περιορισμένη επίπτωση στις αξιολογήσεις των τουρκικών εταιρειών.
Ωστόσο, οι τουρκικές εταιρείες τόσο σε ιστορικό, όσο και σε δομικό επίπεδο, παραμένουν ευάλωτες στη μεταβλητότητα των νομισμάτων.
Ως εκ τούτου, ενδεχόμενη παρατεταμένη παρατεταμένη πτώση στο νόμισμα σε συνδυασμό με άλλες δυσμενείς εξελίξεις, κυρίως όσον αφορά την πολιτική σκηνή, θα αποτελέσει σημαντικό ρίσκο για τις αξιολογήσεις το 2014.
Ο οίκος αξιολόγησης σημειώνει ότι θα δημοσιεύσει πιο λεπτομερή ανάλυση επί τους θέματος τις επόμενες εβδομάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης