Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Αισιόδοξοι οι αναλυτές για τη Βραζιλία – Επιστρέφει σε βιώσιμη ανάπτυξη την επόμενη 5ετία - Παραμένουν οι κίνδυνοι για το εθνικό νόμισμα

Αισιόδοξοι οι αναλυτές για τη Βραζιλία – Επιστρέφει σε βιώσιμη ανάπτυξη την επόμενη 5ετία - Παραμένουν οι κίνδυνοι για το εθνικό νόμισμα
H πολιτική αστάθεια δεν θα διώξει του επενδυτές από τη Βραζιλία διαμηνύουν οι οικονομικοί αναλυτές
Αισιόδοξοι εμφανίζονται οι οικονομικοί αναλυτές για την πορεία της εθνικής οικονομίας της Βραζιλίας.
Μάλιστα βάζουν τέλος σε σενάρια περί επιβράδυνσης της οικονομικής ανάπτυξης λόγω του υψηλού πληθωρισμού, ενώ ταυτόχρονα διαμηνύουν ότι η πολιτική αστάθεια που ταλανίζει τη χώρα, δεν θα καταφέρει να διώξει τους επενδυτές από τη Βραζιλία.
Ενδεικτικά ο James Lockhart - Smith , κύριος αναλυτής της Λατινικής Αμερικής στην Maplecroft , δήλωσε στο CNBC ότι την επόμενη πενταετία η χώρα θα σημειώσει ανοδικό ρυθμό ανάπτυξης, ενώ θα αυξηθούν και οι ευκαιρίες επενδύσεων στην εγχώρια αγορά.
Ωστόσο παρά την αισιοδοξία των αναλυτών τα βασικά οικονομικά μεγέθη της Βραζιλίας παραμένουν επισφαλή.
Ο ρυθμός ανάπτυξης της χώρες έχει επιβραδυνθεί από 7,5% το 2010 - όταν η εθνική οικονομία ευημερούσε με έκρηξη των ξένων επενδύσεων και της κατανάλωσης- στο 2,5% το 2013 και το 2014 , σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Παράλληλα ο πληθωρισμός αναμένεται να παραμείνει αρκετά πάνω από τον στόχο της Κεντρικής Τράπεζας της Βραζιλίας, δηλαδή το +4,5%.
Παράλληλα με όλα αυτά, η Βραζιλία έχει δει ήδη την αξία του νομίσματος της να πέφτει έναντι του αμερικάνικου δολαρίου από τη στιγμή που η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ανακοίνωσε την πρόθεσή της τον περασμένο Μάιο, για χαλάρωση του προγράμματος νομισματικών μέτρων, που εφάρμοζε με στόχο την ενίσχυση των επενδύσεων προς τις αναδυόμενες αγορές , όπως η Βραζιλία
Μάλιστα εκείνη την εποχή, ο υπουργός Οικονομικών της Βραζιλίας κατηγόρησε τις ΗΠΑ για «νομισματικό πόλεμο» .
Ο αναλυτής Lockhart – Smith χαρακτήρισε ειρωνική τη δήλωση του πρωθυπουργού καθώς η Βραζιλία παραδοσιακά ασκούσε νομισματικούς πολέμους πριν μερικά χρόνια.
"Νομίζω ότι η Βραζιλία θα συνεχίσει να βλέπει το νόμισμα της να αποδυναμώνεται, αλλά δεν νομίζω ότι θα δούμε τις μεγάλες διακυμάνσεις που είδαμε το περασμένο έτος" κατέληξε.

bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης