Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

MarketWatch – Οι Ευρωπαίοι αναβάλλουν συνεχώς τη συζήτηση για το ελληνικό χρέος – Αιτία οι… ευρωσκεπτικιστές και οι εκλογές του Μαΐου!

MarketWatch – Οι Ευρωπαίοι αναβάλλουν συνεχώς τη συζήτηση για το ελληνικό χρέος – Αιτία οι… ευρωσκεπτικιστές και οι εκλογές του Μαΐου!
«Όχι» άλλος... πόνος για τους Ευρωπαίους των πλούσιων κρατών
Το λόγο όπου οι Ευρωπαίοι αναβάλλουν συνεχώς τη συζήτηση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, αναλύει το MarketWatch, το οποίο επιρρίπτει την ευθύνη στους… ευρωσκεπτικιστές!
Σύμφωνα με το αμερικανικό μέσο ενημέρωσης, μεταξύ των σημαντικότερων κινδύνων για την Ευρωζώνη συγκαταλέγεται η… Ελλάδα.
Όντας ο μεγαλύτερος οφειλέτης της Ευρώπης, η Ελλάδα καλείται να επιδείξει μία ορθή στάση και να αποφύγει συμπεριφορές, οι οποίες θα διατάρασσαν την Ευρωζώνη.
Όπως υπογραμμίζει το MarketWatch, οι αποφάσεις για την μείωση του ελληνικού χρέους από το 175% στο 120% του ΑΕΠ – όπως επιθυμεί διακαώς το ΔΝΤ -  έχουν μετατεθεί για το β’ 6μηνο του 2014.
Οι κινήσεις για το ελληνικό χρέος είχαν αρχικά, οριστεί για το 2012. Ωστόσο, η Γερμανία θέτοντας «βέτο» ελέω της εγχώριας εκλογικής αναμέτρησης, μετέθεσε το ζήτημα για το 2013.
Με πρόφαση τα επίσημα στοιχεία της Eurostat για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2013, οι Ευρωπαίοι κατάφεραν εκ νέου να αναβάλλουν την συζήτηση για το ελληνικό χρέος, καθώς δεν επιθυμούν καμία σύγκρουση έως τις ευρωεκλογές του Μαΐου.
Η ραγδαία άνοδος των ευρωσκεπτικιστικών δυνάμεων «τρομάζει» τους Ευρωπαίους ηγέτες, οι οποίοι αποφεύγουν να εξετάσουν ένα τόσο φλέγον ζήτημα, προσθέτει το MarketWatch.
Dijsselbloem και Schaeuble αποφεύγουν συστηματικά, οποιαδήποτε αναφορά επί νέου haircut στο ελληνικό χρέος.
Αμφότεροι αρνούνται να επιβάλλουν περισσότερο… πόνο στους Ευρωπαίους ψηφοφόρους των πλεονασματικών κρατών μελών, καταλήγει το MarketWatch.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης