Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Mersch (ΕΚΤ) - Σαθρά τα θεμέλια της ανάκαμψης στην Ευρωζώνη - Η κρίση δεν έχει τελειώσει - Να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις

Mersch (ΕΚΤ) - Σαθρά τα θεμέλια της ανάκαμψης στην Ευρωζώνη - Η κρίση δεν έχει τελειώσει - Να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις
Η βελτίωση του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών στις ευρωπαϊκές χώρες δεν σημαίνει πως η κρίση φτάνει στο τέλος της
"Η ευρωπαϊκή κρίση χρέους δεν έχει τελειώσει", διαμηνύει ρητά και κατηγορηματικά ο Yves Mersch, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
"Η βελτίωση του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών σε μια σειρά από ευρωπαϊκές χώρες δεν σημαίνει πως η κρίση φτάνει στο τέλος της", τόνισε ο τραπεζίτης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Μόναχο της Γερμανίας.
"Η ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας στηρίζεται σε σαθρά θεμέλια", έσπευσε να προσθέσει ο Mersch, σε μια προσπάθεια να προειδοποιήσει πως η ανάπτυξη της Ευρωζώνης παραμένει ακόμη εξαιρετικά εύθραυστη.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο τραπεζίτης δεσμεύθηκε πως η ΕΚΤ θα διατηρήσει σε χαμηλά επίπεδα, για μακρά χρονική περίοδο, τα επιτόκια, μιλώντας στο ίδιο μήκος κύματος με τον διοικητή της ΕΚΤ, Mario Draghi.
Εστιάζοντας περαιτέρω στα προβλήματα των ευρωπαϊκών χωρών, ο Mersch στάθηκε στα υψηλά ποσοστά που καταγράφει η ανεργία των νέων και για τον λόγο αυτό ζήτησε περισσότερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ώστε να καταπολεμηθεί το φαινόμενο αυτό.
Κληθείς να σχολιάσει τα σχέδια των Ευρωπαίων στην κατεύθυνση της σύστασης μιας πραγματικής τραπεζικής ένωσης, διεμήνυσε πως "στόχος της κίνησης αυτής είναι η δημιουργία μιας ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς κεφαλαίων, προκειμένου να διευκολυνθεί η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης