Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Wall Street Journal - Αμφισβητεί εμμέσως τη γρήγορη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές - Η Αθήνα βρίσκεται... μακριά από την έκδοση ομολόγων

Wall Street Journal - Αμφισβητεί εμμέσως τη γρήγορη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές - Η Αθήνα βρίσκεται... μακριά από την έκδοση ομολόγων
Οι επενδυτές επιστρέφουν στα ομόλογα της Ευρωζώνης
Στο μικροσκόπιο της Wall Street Journal μπαίνουν για μια ακόμη φορά τα ευρωπαϊκά ομόλογα, με αφορμή την αναζωπύρωση του επενδυτικού ενδιαφέροντος για την Ευρωζώνη.
"Οι επενδυτές επιστρέφουν στα ομόλογα της Ευρωζώνης" είναι ο τίτλος του νέου δημοσιεύματος της εφημερίδας.
Όπως τονίζει, η στροφή (προς το καλύτερο) των ευρωπαϊκών οικονομιών και ο σταδιακός περιορισμός των επενδυτικών προορισμών σε άλλα μέρη του πλανήτη έχουν αυξήσει τις επενδύσεις στα ευρωπαϊκά ομόλογα. Η ευρωπαϊκή οικονομία εμφανίζει σημάδια σταθεροποίησης και το επενδυτικό ενδιαφέρον πράγματι επιστρέφει...
"Υπάρχει ένα κλίμα εμπιστοσύνης στις αγορές πως οι οικονομίες της περιφέρειας θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται", δηλώνει ο  Jon Jonsson, της Neuberger Berman. "Πλέον η Ευρωζώνη έχει διαφύγει τον κίνδυνο διάσπασής της, αλλά και τον κίνδυνο ύφεσης", προσθέτει ο Jon Jonsson.
"Η προβληματική Ελλάδα βρίσκεται ακόμη μακριά από την έκδοση ομολόγων, ωστόσο οι αποδόσεις των ελληνικών 10ετών ομολόγων έχουν υποχωρήσει κάτω από το 8%, έναντι άνω του 10% που κυμαίνονταν το καλοκαίρι", επισημαίνει μεταξύ άλλων στο εν λόγω δημοσίευμά της η Wall Street Journal.
"Σε όρους ανάπτυξης, αρκετές ευρωπαϊκές χώρες θα τα πάνε καλύτερα το 2014", δηλώνει ο Eric Brard, της Amundi.
"Η Ευρωζώνη έχει ξεπεράσει την ύφεση και η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ παραμένει εξυπηρετική", συμπληρώνει ο Brard.
"Την περίοδο 2011 - 2013 οι επενδυτές πουλούσαν μαζικά τα ομόλογα της περιφέρειας και αγόραζαν ομόλογα των αναδυόμενων αγορών. Σήμερα, συμβαίνει το αντίθετο", σχολιάζει, στο ίδιο μήκος κύματος, ο Cosimo Marasciulo της Pioneer Investments. Ωστόσο, ο ίδιος προειδοποιεί "Δεν είμαστε βέβαιοι για το πόσο μπορεί να κρατήσει το ράλι των ευρωπαϊκών ομολόγων".
"Πριν από δύο χρόνια αν κάποιος αγόραζε ομόλογα της ευρωπαϊκής περιφέρειας, ρίσκαρε την καριέρα του. Σήμερα, ρισκάρει την καριέρα του... όπως δεν αγοράζει ευρωπαϊκά ομόλογα", δηλώνει ο Simon Smiles, της UBS.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης