Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan – Άνω του 50% ο κίνδυνος νέων εκλογών στην Ελλάδα το 2014 - Άνοδος στο ΧΑ αν....

tags :
JP Morgan – Άνω του 50% ο κίνδυνος νέων εκλογών στην Ελλάδα το 2014 - Άνοδος στο ΧΑ αν....
Ισχυρές προοπτικές στο ΧΑ αν διασφαλιστεί η σταθερότητα - «Οverweight» για την ευρωπαϊκή περιφέρεια – «Underweight» για τον πυρήνα
(upd)Οι κίνδυνοι για την Ευρωζώνη το 2014 δεν εκπορεύονται από την ύφεση και την αδύναμη ανάπτυξη, αλλά από τον αδύναμο πληθωρισμό, ο οποίος κατρακυλά σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.
Τα άνωθεν εκτιμά για την ευρωπαϊκή οικονομία η J.P. Morgan, σε έκθεσή της με τον τίτλο «Who's got their act together?».
Σύμφωνα με τον αμερικανικό επενδυτικό οίκο, αν και η ύφεση αποτελεί πλέον παρελθόν, οι κίνδυνοι προέρχονται πλέον, από τον αποπληθωρισμό.
Ειδικά για την Ελλάδα, η JP Morgan αναμένει το ράλι στο Χρηματιστήριο να συνεχιστεί, καθώς οι αποτιμήσεις παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, η οικονομία θα επιστρέψει σε αναπτυξιακή τροχιά, ενώ η αγορά είναι υποτιμημένη σε σχέση με τις υπόλοιπες αναδυόμενες αγορές.
Σύμφωνα με την JP Morgan ο τραπεζικός κλάδος έχει σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης, ενώ δεδομένου ότι το ελληνικό χρηματιστήριο διαπραγματεύεται χαμηλότερα της λογιστικής του αξίας, οι επενδυτές θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν πρόσβαση στην ανάκαμψη της ευρωζώνης.
Η Τρ. Πειραιώς παραμένει στα top picks της JP Morgan, ενώ σε περίπτωση που η τάση των μη εξυπηρετούμενων δανείων αναστραφεί σε αρνητική, τότε τα περιθώρια ανόδου ολόκληρου του ελληνικού τραπεζικού κλάδου θα είναι σημαντικά.
Στους κινδύνους, η JP Morgan εντάσσει την πολιτική αστάθεια σε περίπτωση εκλογών. Μάλιστα, δίνει πιθανότητες που ξεπερνούν το 50% για νέες εκλογές μέσα στο έτος, ενώ ο δεύτερος κίνδυνος είναι η επιστροφή στη βιώσιμη ανάπτυξη.
Οι επενδυτές προειδοποιούν την Ευρώπη πως υποπίπτει σε ατασθαλίες, παρόμοιες με της Ιαπωνίας την δεκαετία του 90’.
Βέβαια, η ΕΚΤ δεν υιοθετεί τις εν λόγω ανησυχίες, εκτιμώντας πως η Ευρωζώνη δεν διατρέχει κίνδυνο από τον χαμηλό πληθωρισμό.
Ως εκ τούτου, η κεντρική τράπεζα δεν αναμένεται να λάβει έκτακτα μέτρα στήριξης της ευρωπαϊκής οικονομίας, πετώντας τη… μπάλα στα κράτη – μέλη της Ευρωζώνης και την πορεία υλοποίησης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.
Υπό το άνωθεν πρίσμα, η JP Morgan δηλώνει «underweight» για τις ευρωπαϊκές μετοχές.





Overweight η ευρωπαϊκή περιφέρεια
Το οικονομικό κλίμα στις χώρες της Ευρωζώνης προαναγγέλλει μία ανάκαμψη του momentum.
Η ανάκαμψη θα είναι ισχυρότερη στην περιφέρεια, με την Ισπανία να διατηρεί τον πρώτο λόγο.
Γι’ αυτό το λόγο, η J.P. Morgan δηλώνει «οverweight» για τα ομόλογα της περιφέρειας έναντι των ομολόγων του ευρωπαϊκού πυρήνα.
Μάλιστα, δεδομένου του υποτονικού πληθωρισμού αλλά και της διατήρησης τα χαμηλών επιτοκίων της ΕΚΤ, ο αμερικανικός «κολοσσός» δηλώνει «underweight» στα ομόλογα χωρών, όπως η Γερμανία.
Παράλληλα, η JP Morgan «βλέπει» τάχιστη αποκλιμάκωση των spreads των χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας, ως αποτέλεσμα της περαιτέρω αύξησης των περιφερειακών μετοχών.



(Πρώτη ενημέρωση: 14 Ιανουαρίου 2014, ώρα 10:19)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης