Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ΝΒG Securities - Ψήφος εμπιστοσύνης στις ευρωπαϊκές τραπεζικές μετοχές! - Ποιες ξεχωρίζουν

ΝΒG Securities - Ψήφος εμπιστοσύνης στις ευρωπαϊκές τραπεζικές μετοχές! - Ποιες ξεχωρίζουν
Η Ευρωζώνη ανακάμπτει και το κόστος δανεισμού της περιφέρειας υποχωρεί ραγδαία
Σαφείς και ξεκάθαρες ενδείξεις ανάκαμψης της Ευρωζώνης διακρίνει η ΝΒG Securities, σε σημερινή 24σέλιδη ανάλυσή της, υπό τον τίτλο "International Equities - 2014 Outlook", την οποία παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Όπως υποστηρίζει, τα σημάδια ισχυροποίησης της ευρωπαϊκής οικονομίας είναι εμφανή και αποτυπώνονται ξεκάθαρα στη ραγδαία υποχώρηση του κόστους δανεισμού για τις χώρες της αδύναμης περιφέρειας.
Μάλιστα, οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων έχουν υποχωρήσει στα χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχές του 2010, κάτω από το ψυχολογικό όριο του 8%.




Σύμφωνα με την ΝΒG Securities, η Ευρωζώνη πράγματι ανακάμπτει, ωστόσο η οικονομία παραμένει ακόμη εξαιρετικά εύθραυστη και πλήρως εξαρτημένη από τη δράση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Ποια είναι όμως η εικόνα που εμφανίζουν οι ευρωπαϊκές αγορές, την ώρα που η Ευρωζώνη ανακάμπτει;
Όπως επισημαίνει η Χρηματιστηριακή, οι ευρωπαϊκές μετοχές εξακολουθούν να είναι φθηνότερες από τις αντίστοιχες αμερικανικές, προσφέροντας ταυτόχρονα καλύτερες προοπτικές για την αύξηση των εταιρικών κερδών.





Εστιάζοντας στην πορεία του ευρωπαϊκού τραπεζικού κλάδου η ΝΒG Securities χαρακτηρίζει καίριας σημασίας για το μέλλον του ευρωπαϊκού banking τα αποτελέσματα των επικείμενων stress tests. Οι ευρωπαϊκές τράπεζες βρίσκονται κοντά στο τέλος της προσπάθειας για απομόχλευση.
Σύμφωνα με τη Χρηματιστηριακή, σε όρους κεφαλαιακής επάρκειας, βάσει των διεθνών κανόνων της Βασιλείας ΙΙΙ, η ελβετική UBS και η βρετανική HSBC εκτιμάται πως θα αποδειχθούν οι πλέον επαρκείς κεφαλαιακά ευρωπαϊκές τράπεζες, με δείκτη κεφαλαίων άνω του 12,5%.
Μπαίνοντας ακόμη περισσότερο στα άδυτα του ευρωπαϊκού banking, η Χρηματιστηριακή διαπιστώνει πως σε όρους αποτίμησης, οι ιταλικές τράπεζες παραμένουν οι πιο φθηνές.
Ποια είναι όμως τα top picks της ΝΒG Securities; Όπως απαντά, θα αγόραζε BNP Paribas, Intesa Sanpaolo, HSBC, Deutsche bank.
Η Χρηματιστηριακή επισημαίνει, συμπερασματικά, πως παραμένει θετική για τις ευρωπαϊκές μετοχές από το καλοκαίρι μέχρι και σήμερα, για τους εξής λόγους:
- Σαφής ανάκαμψη των οικονομικών και μακροοικονομικών μεγεθών στην Ευρωζώνη
- Συνέχιση των προσπαθειών για διόρθωση των ανισορροπιών και την ανάκτηση της χαμένης ανταγωνιστικότητας
- Ελκυστικές αποτιμήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης