Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup - Ο κίνδυνος διεξαγωγής πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα έχει αυξηθεί κατακόρυφα

Citigroup - Ο κίνδυνος διεξαγωγής πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα έχει αυξηθεί κατακόρυφα
Οριακή η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της κυβέρνησης συνασπισμού, προειδοποιεί η αμερικανική τράπεζα
Kατακόρυφη αύξηση του κινδύνου διεξαγωγής πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα διακρίνει τώρα η Citigroup, εκφράζοντας πλέον μεγαλύτερη ανησυχία για το ρευστό εγχώριο πολιτικό σκηνικό.
"Ο κίνδυνος διεξαγωγής πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα έχει αυξηθεί πλέον σημαντικά", υποστηρίζουν οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, σε νέα 11σέλιδη έκθεσή τους, υπό τον τίτλο "Europe - Sovereign Debt Update - Greece – Elections Risk Increases Significantly", την οποία παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Όπως εξηγεί η Citigroup, η ελληνική κυβέρνηση συνασπισμού καθίσταται ολοένα και πιο εύθραυστη, δεδομένης της οριακής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.
"Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας", διαπιστώνει πλέον η αμερικανική τράπεζα.
"Η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, πολύ πριν το 2016, κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος. Είναι ένα πιθανό σενάριο πλέον, κατά την άποψή μας", επισημαίνει στην τελευταία έκθεσή της η Citigroup.
Aξίζει εδώ να σημειωθεί πως η αμερικανική τράπεζα μέσα σε ελάχιστα 24ωρα άλλαξε άρδην τις εκτιμήσεις της για την πολιτική ζωή της Ελλάδας. Στη νέα έκθεσή της μιλά για κατακόρυφη αύξηση του κινδύνου πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. Παρόμοια αναφορά έκανε και στην αμέσως προηγούμενη έκθεσή της - την περασμένη Παρασκευή 17/1 - σε ηπιότερους τόνους ωστόσο. Η σημερινή της έκθεση χαρακτηρίζεται σαφώς πιο επιθετική...

Τι ανέφερε στις 17 Ιανουαρίου το www.bankingnews.gr

Δεν αποκλείει τον κίνδυνο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα η Citigroup.
"Οι Ευρωεκλογές του Μαϊου θα αποτελέσουν ένα κρίσιμο τεστ για την εύθραυστη κυβέρνηση συνασπισμού της Ελλάδας", υποστηρίζει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, σε νέα ειδική 11σέλιδη ανάλυσή της, υπό τον τίτλο "Europe - Sovereign Debt Update: ECB to Impose 6% Capital Ratio in Bank Stress Tests".
Όπως αναφέρει η Citigroup, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας στην Ελλάδα αποδεικνύουν πως η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ δίνουν διαρκώς μάχη στήθος με στήθος, παρά το γεγονός πως η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να χαλαρώσει την αυστηρή λιτότητα που επιβάλλει στους Έλληνες πολίτες.
"Τυχόν επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές θα υπονομεύσει τις προσπάθειες της κυβέρνησης και θα οδηγήσει την Ελλάδα σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες", προβλέπει η αμερικανική τράπεζα.

(Πρώτη ενημέρωση: Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014, ώρα 22:30)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης