Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch - Προαναγγέλλει υποβαθμίσεις στον ευρωπαϊκό ασφαλιστικό κλάδο - Οι επενδύσεις καθίστανται ριψοκίνδυνες και απειλούν τις αξιολογήσεις

Fitch - Προαναγγέλλει υποβαθμίσεις στον ευρωπαϊκό ασφαλιστικό κλάδο - Οι επενδύσεις καθίστανται ριψοκίνδυνες και απειλούν τις αξιολογήσεις
Η Fitch συστήνει προς τις ευρωπαϊκές ασφαλιστικές επιχειρήσεις να σταματήσουν σταδιακά τις τοποθετήσεις σε ομόλογα
Τον κώδωνα του κινδύνου για τις αξιολογήσεις των ευρωπαϊκών ασφαλιστικών εταιρειών κρούει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης.
Όπως αναφέρει σε νέα, σημερινή έκθεσή της η Fitch, οι επενδύσεις των ευρωπαϊκών ασφαλιστικών εταιρειών καθίστανται ολοένα και πιο ριψοκίνδυνες, γεγονός που αυξάνει τους κινδύνους για τις αξιολογήσεις τους.
"Μπορεί η αύξηση του ρίσκου για τον ευρωπαϊκό ασφαλιστικό κλάδο να είναι μικρή, ωστόσο δεν αποκλείεται να έχει αρνητικό αντίκτυπο στις τρέχουσες αξιολογήσεις των ευρωπαϊκών ασφαλιστικών εταιρειών", υποστηρίζει ο οίκος στη σημερινή έκθεσή του.
Η Fitch συστήνει προς τις ευρωπαϊκές ασφαλιστικές επιχειρήσεις να σταματήσουν σταδιακά τις τοποθετήσεις σε ομόλογα και να στραφούν σε άλλα assets, όπως οι μετοχές και ο κλάδος του real estate.
"H έκθεση των ευρωπαϊκών ασφαλιστικών εταιρειών στις μετοχές και το real estate έχει μειωθεί σημαντικά κατά τα τελευταία 5 χρόνια. Αυτό πρέπει να αλλάξει", υποστηρίζουν οι αναλυτές της Fitch.
"Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για επενδύσεις στις υποδομές και στον κλάδο της ενέργειας", σπεύδει να επισημάνει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης, επιχειρώντας να εξηγήσει την αναγκαιότητα αλλαγής της επενδυτικής στρατηγικής που χαράσσουν οι ευρωπαϊκές ασφαλιστικές εταιρείες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης