Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Guggenheim Partners - Ο Draghi θα κάνει το θαύμα του - Το 2014 ανήκει στις ευρωπαϊκές μετοχές

Guggenheim Partners - Ο Draghi θα κάνει το θαύμα του - Το 2014 ανήκει στις ευρωπαϊκές μετοχές
Οι επενδυτές θέλουν να εκμεταλλευτούν το «χάσμα αποτίμησης» μεταξύ των ΗΠΑ και της Ευρώπης
Το 2014 θα είναι αφιερωμένο στις ευρωπαϊκές μετοχές, δηλώνει ο Scott Minerd, επικεφαλής επενδύσεων στην Guggenheim Partners, καθώς περιμένει ο "γιατρός" Mario Draghi να κάνει τα "θαύματα" του.
Μετά το εκπληκτικό 2013 για τις αμερικανικές μετοχές, το περιθώριο ανόδου τους είναι μεταξύ 5-10%, ενώ οι ευρωπαϊκές μετοχές είναι αυτές που οι επενδυτές θέλουν να τοποθετηθούν.
Σύμφωνα με τον αναλυτή της Guggenheim Partners, η οποία διαχειρίζεται περισσότερα από 190 δισ. δολάρια περιουσιακών στοιχείων, οι επενδυτές επικεντρώνονται περισσότερο στις ευρωπαϊκές μετοχές, ώστε να εκμεταλλευτούν το «χάσμα αποτίμησης» μεταξύ των ΗΠΑ και της Ευρώπης.
"Οι επενδυτές αναζητούν πληροφορίες περισσότερο για την περιφέρεια της Ευρώπης, η οποία μοιάζει εξαιρετικά ελκυστική, ενώ την ίδια ώρα οι καθοδικοί κίνδυνοι είναι πιθανώς αρκετά υποτονικοί", ανέφερε ο Minerd.
"Ακόμα και αν κάνουμε δούμε κάποια επιβράδυνση των τιμών, υπό τον φόβο της αργής ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας, νομίζω ότι «ο γιατρός» Draghi (της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας), έχει καταστήσει σαφές, ότι πρόκειται να κρατήσει την ευρωζώνη ενωμένη ακόμη και αν χρειαστεί να καταφύγει στο τύπωμα χρήματος".
Της ίδιας άποψης είναι και ο Johan Jooste, επικεφαλής του γραφείου επενδύσεων στο Λονδίνο για την Julius Baer, επισημαίνοντας ότι η ΕΚΤ πρόκειται να παίξει το ίδιο παιχνίδι που έχουμε δει σε άλλες κεντρικές τράπεζες.
Πολλά στοιχεία που βλέπουμε στην ευρωπαϊκή περιφέρεια είναι αρκετά ενθαρρυντικά. Γι' αυτό το λόγο οι επενδυτές έχουν αρχίσει να αναζητούν ευκαιρίες στην Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης