Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch - Το 2015 η κορύφωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ελλάδα - Διατηρούνται οι πιέσεις στις τιμές ακινήτων

tags :
Fitch - Το 2015 η κορύφωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ελλάδα - Διατηρούνται οι πιέσεις στις τιμές ακινήτων
Βελτίωση της ευρωπαϊκής αγοράς στεγαστικών δανείων διακρίνει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης
Κορύφωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ελλάδα το 2015 προβλέπει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Fitch, σε νέα ειδική ανάλυσή του για την ευρωπαϊκή στεγαστική αγορά.
Όπως υποστηρίζει χαρακτηριστικά η Fitch, το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ελλάδα εμφάνισε τάσεις αποκλιμάκωσης, αμέσως μόλις η οικονομία άρχισε να δείχνει τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης.
Σύμφωνα με τον αμερικανικό οίκο αξιολόγησης, η απαγόρευση των πλειστηριασμών ακινήτων στη χώρα μας για έναν ακόμη χρόνο θα συνεχίσει να επιδρά στη διαμόρφωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ωστόσο ταυτόχρονα διατηρεί αμείωτες τις τιμές ακινήτων στην Ελλάδα.
Εστιάζοντας στο σύνολο της ευρωπαϊκής στεγαστικής αγοράς η Fitch διαμηνύει πως η διαφοροποίηση από χώρα σε χώρα, όχι μόνο παραμένει, αλλά θα ενταθεί μάλιστα.
Σε γενικές γραμμές ο οίκος διαπιστώνει πως το outlook της ευρωπαϊκής αγοράς στεγαστικών δανείων έχει αρχίσει να βελτιώνεται σε σχέση με την εικόνα που επικρατούσε πριν από έναν χρόνο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει η Fitch, οι χώρες που έχουν καταγράψει τη μεγαλύτερη βελτίωση σε όρους αγοράς στεγαστικών δανείων είναι η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Βρετανία.
Η σταθεροποίηση της οικονομίας της Ευρωζώνης θα διατηρήσει σταθερές τις τιμές ακινήτων το 2015, στην Ολλανδία και την Ιταλία, ενώ στην Ελλάδα και την Ισπανία θα συνεχίσουν να υποχωρούν εντός του 2014, σπεύδει να επισημάνει η Fitch στην έκθεσή της.
Ιρλανδία
Το 2014 είναι ένα κρίσιμο έτος για την Ιρλανδία, καθώς έχει ενισχυθεί σε μεγάλο βαθμό η σαφήνεια των μέτρων που έχουν στόχο την επίλυση του προβλήματος των προβληματικών στεγαστικών δανείων.
Ισπανία
Οι τιμές ακινήτων θα συνεχίσουν να υποχωρούν φέτος. Άνοδός τους δεν αναμένεται πριν το 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης