Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

SwissInvest - Yπό προϋποθέσεις, σύσταση buy (αγορά) για τα ελληνικά ομόλογα

SwissInvest - Yπό προϋποθέσεις, σύσταση buy (αγορά) για τα ελληνικά ομόλογα
Δεν αναμένονται αρνητικές εκπλήξεις για την Ελλάδα το 2014
Σύσταση buy (αγορά) για τα ελληνικά ομόλογα δίνει, υπό προϋποθέσεις, η ελβετική SwissInvest, παρακολουθώντας στενά όλες τις πολιτικοοικονομικές εξελίξεις που σημειώνονται στην Ελλάδα.
Αποτιμώντας τη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στο Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, ο Anthony Peters, κορυφαίος αναλυτής της SwissInvest υποστηρίζει χαρακτηριστικά: "Ο Αντώνης Σαμαράς επιμένει πως η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει στην ανάπτυξη το 2014, ενώ δεσμεύεται για μειώσεις των φορολογικών βαρών αμέσως μόλις η Ελλάδα κατορθώσει να παράξει πρωτογενές πλεόνασμα για δεύτερη φορά. Έξι χρόνια ύφεσης δεν είναι ένα χάπι που καταπίνεται εύκολα. Αν παρατηρήσει κανείς τα νούμερα και τα οικονομικά μεγέθη της Ελλάδας τα αμέσως προηγούμενα χρόνια, θα αντιληφθεί πως δεν υπάρχει πιο καταστροφικό φαινόμενο από την ύφεση...".
Όπως προσθέτει ο αναλυτής, επιχειρώντας να παρομοιάσει την Ελλάδα με μια επιχείρηση "μπορεί ο Αντώνης Σαμαράς να υπόσχεται ανάπτυξη το 2014 και παραγωγή πρωτογενούς πλεονάσματος, ωστόσο κάθε άνθρωπος που γνωρίζει από... επιχειρείν είναι σε θέσει να αντιληφθεί πως τα... λειτουργικά κέρδη είναι ελάχιστα λόγω κόστους".
Σύμφωνα με τον Peters, η Ελλάδα μπορεί να επιστρέφει σταδιακά στην ανάπτυξη, ωστόσο θα συνεχίσει να παραμένει εξαρτημένη από την οικονομική στήριξη της Ευρωζώνης... "πολύ μετά από εμάς, από τα παιδιά μας, από τα παιδιά τους..."
Όπως επισημαίνει στη συνέχεια ο αναλυτής, οι αποδόσεις των ελληνικών 10ετών ομολόγων κινούνται πλέον στο 7,82% από 12,85% πριν από έναν χρόνο.
"Οι αποδόσεις της τάξης του 7,82% δικαιολογούν σύσταση αγορά;" διερωτάται ο αναλυτής της SwissInvest. Και απαντά: Το 2014 δεν αναμένεται ένα έτος, όπου θα σημειωθούν ιδιαιτέρως αρνητικές εκπλήξεις. Επομένως, δεν είναι κακό να κατέχει κάποιος ελληνικά ομόλογα!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης