Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Kepler Cheuvreux - Κορυφαία επένδυση οι ευρωπαϊκές μετοχές - Μειώνεται το ρίσκο

Kepler Cheuvreux - Κορυφαία επένδυση οι ευρωπαϊκές μετοχές - Μειώνεται το ρίσκο
Όλα είναι θέμα αποτιμήσεων και όχι ανάπτυξης - Οδηγός ο τραπεζικός κλάδος
Eπενδύσεις στις ευρωπαϊκές μετοχές, με σύνεση ωστόσο, συστήνει για το 2014 η Kepler Cheuvreux, επιχειρώντας να σκιαγραφήσει την πορεία των διεθνών χρηματιστηρίων κατά τη νέα χρονιά.
"Οι ευρωπαϊκές αγορές κατέγραψαν ένα ισχυρό ξεκίνημα τον τρέχοντα μήνα, Ιανουάριο, ωστόσο οι επενδυτές θα πρέπει να επιδείξουν υπομονή και να αναζητήσουν καλύτερες ευκαιρίες για τοποθετήσεις από τους επόμενους μήνες", υποστηρίζουν οι αναλυτές της Kepler Cheuvreux, σε νέα 28σέλιδη έκθεσή τους, υπό τον τίτλο "European Investment Notes N° 183 - Investing without fear", την οποία παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Όπως εξηγούν, η στήριξη που δύναται να παράσχει στις μετοχές η ευρωπαϊκή οικονομία παραμένει ακόμη αδύναμη και για τον λόγο αυτό κάθε επενδυτική κίνηση θα πρέπει να διακατέχεται από υψηλό αίσθημα σύνεσης.
Σύμφωνα ωστόσο με τη Kepler Cheuvreux, οι ευρωπαϊκές μετοχές αναμένεται να υπεραποδώσουν φέτος έναντι των αντίστοιχων αμερικανικών.




Μάλιστα, δεν διστάζει να επισημάνει πως η αμερικανική αγορά δεν έχει κατεύθυνση και κινείται στο... πουθενά! Η προτίμηση στις ευρωπαϊκές αγορές δικαιολογείται από την εικόνα των αποτιμήσεων.
"Ο γενικός κανόνας είναι ο εξής: Όταν η αξία ξεχωρίζει, τότε οι ευρωπαϊκές αγορές υπεραποδίδουν", σημειώνουν οι αναλυτές, δίδοντας μάλιστα ταυτόχρονα ψήφο εμπιστοσύνης στις ευρωπαϊκές τραπεζικές μετοχές.
Οπως προσθέτουν, κατευθυντήρια γραμμή για τις επενδυτικές προτιμήσεις δεν αποτελεί η πορεία της ανάπτυξης, αλλά ο παράγοντας "μείωση του ρίσκου", ένας παράγοντας που κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στην Ευρωζώνη. "Δεν τίθεται θέμα κερδοφορίας και ανάπτυξης. Είναι κάτι που αφορά στη σύνδεση μελλοντικού ρίσκου και αποδόσεων", τονίζουν επίσης οι αναλυτές της Kepler Cheuvreux.



Οι τέσσερις βασικές προβλέψεις της Kepler Cheuvreux για το 2014
1) Ηπιότερες αποδόσεις για τις αμερικανικές μετοχές, στη σκιά του περιορισμού του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων από την αμερικανική κεντρική τράπεζα, τη Fed.
2) Iσχυροποίηση του δολαρίου έναντι του ευρώ στην αγορά συναλλάγματος.
3) Η σταδιακή μετάβαση των μετοχών σε bull market, με αργούς ωστόσο ρυθμούς.
4) Η διεθνής υπεροχή των ευρωπαϊκών μετοχών καθώς μειώνεται το ρίσκο για την Ευρωζώνη.




Όπως τονίζει επίσης, εστιάζοντας περαιτέρω στην ευρωπαϊκή αγορά, τόσο η περιφέρεια όσο και ο τραπεζικός κλάδος, θα προσελκύσουν αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον κατά το τρέχον έτος.
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η συμπεριφορά των αγορών στην αυγή του 2014 επιβεβαιώνει μια βασική παραδοχή: Τα διεθνή κεφάλαια έχουν αντιληφθεί πλήρως την εικόνα των αποτιμήσεων των ευρωπαϊκών μετοχών και σταδιακά στρέφονται πως αυτή την κατεύθυνση.
"Εάν οι ευρωπαϊκές μετοχές κινηθούν ανοδικά, είναι βέβαιο πως ο τραπεζικός κλάδος θα ξεχωρίσει και θα ηγηθεί της ανόδου", διαμηνύει ρητά και κατηγορηματικά η Kepler Cheuvreux.


Πρώτη ενημέρωση: 07:02, 22 Ιανουαρίου 2014
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης