Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg – Tα χειρότερα για την ευρωπαϊκή κρίση χρέους έχουν περάσει σύμφωνα με το 57% των επενδυτών

Bloomberg – Tα χειρότερα για την ευρωπαϊκή κρίση χρέους έχουν περάσει σύμφωνα με το 57% των επενδυτών
Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία δύο χρόνια που η πλειοψηφία των επενδυτών δεν αμφιβάλει για το ευρώ


Την άποψη ότι τα χειρότερα για την ευρωπαϊκή κρίση χρέους έχουν παρέλθει υποστηρίζει το 57% των επενδυτών και αναλυτών που συμμετείχαν σε έρευνα που πραγματοποίησε το πρακτορείο Bloomberg.
Σύμφωνα με το Bloomberg, η μεταστροφή του κλίματος στις τάξεις των επενδυτών – αναλυτών αντανακλάται στην αυξημένη ζήτηση χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία της περιφέρειας της Ευρωζώνης.
Συγκεκριμένα, το 57% των επενδυτών και αναλυτών συνδρομητών του Bloomberg δήλωσε σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε την περασμένη εβδομάδα ότι οι αγορές ομολόγων της Ευρώπης έχουν παύσει να επιδεινώνονται.
Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία δύο χρόνια που η πλειοψηφία των επενδυτών διακηρύσσουν το τέλος στο ξεπούλημα των χρεογράφων της ζώνης του ευρώ και δεν θέτουν αμφιβολίες για το κοινό νόμισμα.
Σύμφωνα με το Bloomberg η βελτίωση της διάθεσης των επενδυτών είναι ορατή σε Ελλάδα , Ιρλανδία , Ιταλία , Πορτογαλία και Ισπανία , κάτι που όπως αναφέρει, καταδεικνύεται από την πτώση των αποδόσεων των ομολόγων σύμφωνα με τους δείκτες της Bank of America Merrill Lynch.
«Οι επενδυτές είναι πιο θετικοί απέναντι στην Ευρωζώνη» ανέφερε ο Peter Kinsella από την Commerzbank.
Το μεγαλύτερο μέρος πάντως των επενδυτών-αναλυτών εξέφρασε την ανησυχία του για το μέγεθος της ανεργίας στην Ευρωζώνη, η οποία έχει διαμορφωθεί στο 12,1%.
Είναι χαρακτηριστικό πως το 40% των ερωτηθέντων όρισε την ανεργία ως τη μεγαλύτερη απειλή για την Ευρωζώνη.
Το 29% των ερωτηθέντων χαρακτήρισε ως σημαντικό κίνδυνο το υπερβολικό χρέος του δημόσιου τομέα και το 15% χαρακτήρισε επικίνδυνες τις πολιτικές λιτότητας.
Την ίδια στιγμή το 49% που έλαβαν μέρος στην έρευνα υποστηρίζει ότι η οικονομία της Ευρωζώνης βελτιώνεται, ποσοστό αυξημένο κατά 13 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με πέρσι ενώ το 40% υποστηρίζει ότι η Ε.Ε. παρουσιάζει μια από τις καλύτερες επενδυτικές ευκαιρίες για το 2014 (είναι χαρακτηριστικό πως την ίδια άποψη εξέφραζε το 22% των επενδυτών το 2013 και το 8% των επενδυτών το 2010).


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης