Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Gurria (OOΣΑ) - Βραδυκίνητη η μηχανή ανάπτυξης της Ευρωζώνης - Βαριά κληρονομιά για την παγκόσμια οικονομία η κρίση του 2008

Gurria (OOΣΑ) - Βραδυκίνητη η μηχανή ανάπτυξης της Ευρωζώνης - Βαριά κληρονομιά για την παγκόσμια οικονομία η κρίση του 2008
Η αργή ανάπτυξη και η υψηλή ανεργία στοιχειώνουν τον πλανήτη στην μετά την κρίση εποχή
"Bαριά" χαρακτηρίζει την κληρονομιά της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης στην παγκόσμια οικονομία του σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ, Angel Gurría.
"Η αργή ανάπτυξη και η υψηλή ανεργία στοιχειώνουν τον πλανήτη και την παγκόσμια οικονομία στην μετά την κρίση εποχή", δήλωσε ο Gurría, μιλώντας στο CNBC, στο περιθώριο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Davos της Ελβετίας.
"Η κατάσταση βελτιώνεται και όλοι έχουμε διδαχθεί από το πρόσφατο οικονομικό παρελθόν, ωστόσο η κληρονομιά της κρίσης παραμένει ακόμη βαριά", εξήγησε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η έλλειψη επενδύσεων και η απουσία θέσεων εργασίας παραμένουν μεγάλα προβλήματα για την παγκόσμια οικονομία. Αν δεν αντιμετωπιστούν, η ανάπτυξη δεν θα έρθει... Μάλιστα σπεύδει να χαρακτηρίσει τις επενδύσεις ως "την ανάπτυξη του αύριο".
Ερωτηθείς ο Gurria για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας, στη σκιά της συνεχιζόμενης κρίσης, παραδέχθηκε πως η ΕΚΤ έχει κάνει "υπέροχη δουλειά", αλλά οι κίνδυνοι παραμένουν. Ειδικότερα, τόνισε πως η "μηχανή" της ανάπτυξης και των επενδύσεων κινείται ακόμη με χαμηλή ταχύτητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης