Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan - Οverweight για Τράπεζα Πειραιώς και Alpha Bank - Aποφύγετε την Εθνική

JP Morgan - Οverweight για Τράπεζα Πειραιώς και Alpha Bank - Aποφύγετε την Εθνική
Σαφής η βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να διαθέτει κερδοφόρες τράπεζες
Οverweight για τις μετοχές της Τραπέζης Πειραιώς και της Alpha Bank δηλώνει η JP Morgan, συστήνοντας στους επενδυτές να συμπεριλάβουν την ελληνική αγορά στις επόμενες επενδυτικές τους κινήσεις.
Ωστόσο η αμερικανική επενδυτική τράπεζα συστήνει ταυτόχρονα στους επενδυτές να αποφύγουν τις επενδύσεις στη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, αφού, σύμφωνα με τη JP Morgan, είναι λιγότερο ελκυστική έναντι των άλλων δύο.
"Βάλτε το ελληνικό χρηματιστήριο στα (επενδυτικά) σχέδια σας" υποστηρίζει η JP Morgan, σε νέα ανάλυσή της (ημερομηνίας 22 Ιανουαρίου), υπό τον τίτλο "Αdd Greece to your diet", την οποία παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.

Προοπτικές
Όπως υποστηρίζει η αμερικανική τράπεζα, η συζήτηση για ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας και έξοδο από την Ευρωζώνη έχει μείνει στο παρελθόν.
Η ελληνική οικονομία εμφανίζει πλέον σταθερές ενδείξεις για ανάπτυξη, για πρώτη φορά από το 2007, ωστόσο με σωρευτική συρρίκνωση 25% του ΑΕΠ και ανεργία στο 28%, πολλά είναι εκείνα που πρέπει να γίνουν ακόμη.
Οι ελληνικές μετοχές εμφανίζονται πιο φθηνές σε σχέση με τις μετοχές των χωρών της Δυτικής Ευρώπης, κυρίως σε ό,τι αφορά στον τραπεζικό κλάδο και στις τηλεπικοινωνίες.

Καταλύτες
Η JP Morgan παρακολουθεί τη σταδιακή αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ομολόγων της ευρωπαϊκής περιφέρειας.
Όπως υποστηρίζει, οι ελληνικές μετοχές είναι σε θέση να προσαρμοστούν στο θετικό κλίμα που επικρατεί στις αγορές και να κινηθούν ανοδικά.
Ταυτόχρονα, προβλέπει ισχυρότερες εισροές κεφαλαίων στην ελληνική αγορά, αφού όπως χαρακτηριστικά εξηγεί, οι επενδυτές των αναδυόμενων αγορών έχουν μεγαλύτερη έκθεση στην Αίγυπτο, παρά στην Ελλάδα.
Ο νέος γύρος των stress tests των τραπεζών δεν θα αποτελέσει αρνητικό καταλύτη για το ελληνικό χρηματιστήριο.
Στο μέτωπο της οικονομίας, τυχόν νέα καθυστέρηση στην εκταμίευση της επόμενης δόσης από την τρόικα δεν θα είναι ούτε σημαντική, ούτε ανησυχητική.

Τοποθετήσεις
Η JP Morgan δηλώνει overweight για την Τράπεζα Πειραιώς και για την Alpha Bank.
Όπως τονίζει, το υψηλό ποσοστό συγκέντρωσης που εμφανίζει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα (4 τράπεζες κατέχουν το 95% επί του συνόλου των δανείων) αποτελεί λόγο για ικανοποιητικές αποδόσεις σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.
Σύμφωνα με την αμερικανική τράπεζα, είναι σαφής η βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να διαθέτει κερδοφόρες τράπεζες.
Η JP Morgan συστήνει ωστόσο στους επενδυτές να αποφύγουν τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, καθώς είναι λιγότερο ελκυστική τράπεζα σε σχέση με την Τράπεζα Πειραιώς και την Alpha Bank.
Εκτός των τραπεζικών μετοχών, η αμερικανική τράπεζα δηλώνει την προτίμησή της και στη μετοχή του ΟΤΕ, καθώς ο ισολογισμός του οργανισμού - απαλλαγμένος από τη μόχλευση - μπορεί να οδηγήσει σε υψηλά μερίσματα.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης