Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Calamos Investments - Kαλύτερες οι προοπτικές για την Ελλάδα το 2014 - Στο βάθος... αισιοδοξία

Calamos Investments - Kαλύτερες οι προοπτικές για την Ελλάδα το 2014 - Στο βάθος... αισιοδοξία
Οι ευρωπαϊκές χώρες που δεν έχουν εφαρμόσει τις αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, θα έχουν προβλήματα
Με καλύτερες προοπτικές υποδέχεται το 2014 η Ελλάδα, μια χώρα που έχει υπομείνει πολλά, λόγω των επώδυνων μέτρων λιτότητας που έχει εφαρμόσει τα τελευταία χρόνια.
Τα ανωτέρω υποστηρίζει η διεθνούς κύρους επενδυτική εταιρεία Calamos Investments, με έδρα το Naperville στο Illiinois των ΗΠΑ και συνολικά υπό διαχείριση assets ύψους 27,8 δισ. δολαρίων.
"Οι προοπτικές για την Ελλάδα είναι πλέον πιο λαμπρές", υποστηρίζουν οι αναλυτές της Calamos Investments, στην τελευταία 12σέλιδη έκθεσή τους, υπό τον τίτλο "2014: Year of the Fundamental Investor", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Όπως επισημαίνουν, η Ελλάδα αλλά και οι υπόλοιπες χώρες του αδύναμου ευρωπαϊκού Νότου έχουν βιώσει για τα καλά την επώδυνη διαδικασία της δημοσιονομικής προσαρμογής, ωστόσο πλέον μπορούν να ατενίζουν με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον.



Σύμφωνα με την Calamos Investments, η Ευρωζώνη θα επιστρέψει στην ανάπτυξη φέτος, με οδηγό τη γερμανική οικονομία, ήτοι την ισχυρότερη οικονομία της Ευρώπης. Ωστόσο, όπως τονίζεται στην εν λόγω έκθεση, η ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας θα είναι εξαιρετικά ανομοιογενής.
"Οι ευρωπαϊκές χώρες που δεν έχουν εφαρμόσει τις αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, θα έχουν προβλήματα", σπεύδει να προειδοποιήσει η επενδυτική εταιρεία, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς πάσα ευρωπαϊκή κατεύθυνση (κυβέρνηση).
Όπως υποστηρίζει όμως στη συνέχεια η Calamos Investments, η ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας θα συνεχίσει να είναι ήπια, όσο δεν αντιμετωπίζονται ριζικά καίρια διαρθρωτικά ζητήματα της Ευρωζώνης.
Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται:
- Οι σφικτές πιστωτικές συνθήκες
- Τα υψηλά ποσοστά της ανεργίας
Εστιάζοντας η επενδυτική εταιρεία στη δράση της ΕΚΤ, διαπιστώνει πως η κεντρική τράπεζα έχει πολλά θέματα να διαχειριστεί και πολλά προβλήματα να επιλύσει. "Όσο η ΕΚΤ χορηγεί ρευστότητα στις ευρωπαϊκές τράπεζες, τόσο θα στηρίζεται η πραγματική οικονομία και ως αποτέλεσμα θα προωθείται η ανάπτυξη", σημειώνουν οι αναλυτές της Calamos Investments.
"Η Ευρωζώνη έχει αφήσει πίσω της την ύφεση και η ΕΚΤ έχει αποδείξει την προθυμία της να στηρίζει, όσο και όποτε χρειαστεί, την ευρωπαϊκή οικονομία", προσθέτουν.




Παγκόσμια οικονομία
Το 2014 θα είναι ένα καλύτερο έτος (από ότι ήταν το 2013) για την παγκόσμια οικονομία και τα διεθνή χρηματιστήρια.
Οι οικονομίες του ανεπτυγμένου κόσμου διαθέτουν τα εχέγγυα για ισχυρότερη ανάπτυξη, παρά το γεγονός πως ακολουθούνται διαφορετικές πολιτικές.
Όπως έχει αποδείξει η οικονομική ιστορία, συνθήκες - σαν κι αυτές που παρατηρούνται σήμερα - είναι ικανές να στηρίξουν την άνοδο των διεθνών χρηματιστηρίων, επομένως η επενδυτική κοινότητα μπορεί να αναζητήσει - και να ανακαλύψει - σημαντικές αγοραστικές ευκαιρίες.





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης