Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan - Hot story του 2014 η ανάκαμψη της Ευρωζώνης - Οδηγός οι τραπεζικές μετοχές

JP Morgan - Hot story του 2014 η ανάκαμψη της Ευρωζώνης - Οδηγός οι τραπεζικές μετοχές
Η εισροή κεφαλαίων θα συνεχιστεί στις ευρωπαϊκές αγορές, προβλέπει η αμερικανική τράπεζα
H ανάκαμψη της Ευρωζώνης αποτελεί το "hot story" του 2014 για τη JP Morgan, όπως υποστηρίζει στη νέα 32σέλιδη έκθεσή της "Εquity Strategy", την οποία παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Όπως τονίζει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, η ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας είναι γεγονός και δεν αναμένεται να τεθεί σε κίνδυνο από τις αναταράξεις που καταγράφονται στις αναδυόμενες αγορές.
Σύμφωνα με τη JP Morgan, τα ενθαρρυντικά μηνύματα για την Ευρωζώνη δεν έρχονται από ένα και μόνο μέτωπο, αλλά αντίθετα από πολύ περισσότερα. Το καταναλωτικό κλίμα φλερτάρει με υψηλά τριών ετών, η μεταποίηση έχει πάρει την ανιούσα, ενώ καλλιεργούνται προσδοκίες για αύξηση της τάξης του 10% στα εταιρικά κέρδη.

Μεταποίηση και καταναλωτικό κλίμα στην Ευρωζώνη



Κορυφαία επιλογή για τη JP Morgan αποτελούν οι τραπεζικές μετοχές, αφού, όπως εξηγεί, παραδοσιακά οι τράπεζες είναι ο μεγάλος ωφελημένος από την ισχυροποίηση της οικονομίας.
"Η βελτίωση των οικονομικών συνθηκών στην Ευρωζώνη όχι μόνο συνεχίζεται, αλλά αντίθετα κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος", εξηγούν, σε κλίμα αισιοδοξίας, οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας.

Μεταποίηση και ανάπτυξη στην Ευρωζώνη



Όπως προβλέπουν, τόσο η τόνωση της μεταποιητικής δραστηριότητας, όσο και οι εκτιμήσεις για διψήφια άνοδο των εταιρικών κερδών μπορούν να δικαιολογήσουν μια ανάπτυξη 1% για την Ευρωζώνη το 2014.
Εστιάζοντας, στη συνέχεια της έκθεσής της η JP Morgan, στην πορεία των οικονομιών της αδύναμης περιφέρειας, διαπιστώνει τη συνεχή αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ομολόγων, γεγονός που θα συμβάλλει στην περαιτέρω βελτίωση των χρηματοδοτικών συνθηκών στην περιοχή.

Τράπεζες και CDS




"Οι ευρωπαϊκές μετοχές παραμένουν εξαιρετικά ελκυστικές και φθηνές. Η εισροή κεφαλαίων θα συνεχιστεί στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς η εταιρική δραστηριότητα ολοένα και ισχυροποιείται", υποστηρίζει, με τρόπο σαφή και κατηγορηματικό, η αμερικανική τράπεζα.
Πέραν των τραπεζικών μετοχών, η JP Morgan δίδει ψήφο εμπιστοσύνης στις αυτοκινητοβιομηχανίες, στον κλάδο του λιανεμπορίου και στα media.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης