Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch - Νούμερο 1 κίνδυνος για την Ευρωζώνη οι αναδυόμενες αγορές, σύμφωνα με το 68% των επενδυτών - Στη 2η θέση η ευρωπαϊκή κρίση με 39%

Fitch - Νούμερο 1 κίνδυνος για την Ευρωζώνη οι αναδυόμενες αγορές, σύμφωνα με το 68% των επενδυτών - Στη 2η θέση η ευρωπαϊκή κρίση με 39%
Ισχυρά τα θεμελιώδη μεγέθη των αναδυόμενων αγορών
H αναταραχή στις αναδυόμενες αγορές αποτελεί στην τρέχουσα συγκυρία τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την Ευρωζώνη και την ευρωπαϊκή οικονομία.
Τα ανωτέρω υποστηρίζει σε νέα ειδική έκθεσή του ο οίκος αξιολόγησης Fitch, επικαλούμενος τις θέσεις και τις ανησυχίες των Ευρωπαίων επενδυτών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας έρευνας της Fitch, το 68% των ερωτηθέντων επενδυτών θεωρεί πως τυχόν δυσμενείς εξελίξεις σε μια ή και περισσότερες αναδυόμενες αγορές μπορούν να αποτελέσουν σοβαρό κίνδυνο για την ευρωπαϊκή οικονομία και αγορά σε ορίζοντα 12 μηνών.  
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε για το πρώτο τρίμηνο του 2014. Το 68% πρόκειται για μεγάλη αύξηση σε σχέση με το 51% που είχε πραγματοποιηθεί στις δύο αμέσως προηγούμενες έρευνες.
Την ίδια ώρα, μόλις το 39% των επενδυτών θεωρεί πως ο κίνδυνος της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους μπορεί να αποτελέσει την Νούμερο 1 απειλή για τις ευρωπαϊκές αγορές.
Εστιάζοντας περαιτέρω στην κατάσταση των αναδυόμενων αγορών, η Fitch επισημαίνει πως - στην τρέχουσα συγκυρία - τα θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη των αναδυόμενων αγορών είναι πλέον πιο ισχυρά από ότι ήταν σε παρελθούσες κρίσεις.
Να σημειωθεί πως η μελέτη της Fitch ολοκληρώθηκε στις 31 Ιανουαρίου και πραγματοποιήθηκε σε επενδυτές και managers, με συνολικά υπό διαχείριση assets αξίας 5,9 τρις ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης