Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ο λόγος που κανείς δεν πρέπει να εμπιστεύεται την Ευρωζώνη μέσα από ένα διάγραμμα - Συγκεντρώνει τις περισσότερες περιπτώσεις διαφθοράς

Ο λόγος που κανείς δεν πρέπει να εμπιστεύεται την Ευρωζώνη μέσα από ένα διάγραμμα - Συγκεντρώνει τις περισσότερες περιπτώσεις διαφθοράς
Τα φαινόμενα διαφθοράς κοστίζουν ετησίως στην Ε.Ε. περί τα 120 δισ. ευρώ
Μπορεί η Κίνα και η Ρωσία να εμφανίζονται στις πρώτες θέσεις της διαφθοράς παγκοσμίως, όμως ένα διάγραμμα της Goldman Sachs δείχνει ότι η Ευρωζώνη και οι ΗΠΑ έχουν τα σημαντικότερα προβλήματα "συμπεριφορών διαφθοράς".
Σύμφωνα λοιπόν με την Goldman Sachs, οι ευρωπαϊκές αρχές επέβαλλαν τα περισσότερα (και με διαφορά) πρόστιμα για των αθέμιτο καθορισμό τιμών της αγοράς, για νοθεία ανταγωνισμού και παραβιάσεων αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας το 2013, καταρρίπτοντας το μύθο που θέλει την Κίνα και τη Ρωσία να εντοπίζουν τις περισσότερες περιπτώσεις διαφθοράς.



Σύμφωνα πάντως με έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, η διαφθορά (οριζόμενη ως κατάχρηση εξουσίας με σκοπό το προσωπικό όφελος) «θερίζει» την Ε.Ε. και τα 28 μέλη-κράτη της μηδενός εξαιρουμένου.
Όπως αναφέρει η έκθεση, τα φαινόμενα διαφθοράς κοστίζουν ετησίως στην Ε.Ε. περί τα 120 δισ. ευρώ, αγγίζοντας όλες τις χώρες μέλη της σε διαφορετικό βεβαίως βαθμό.
Δεν είναι τυχαίο ότι το 43% του συνόλου των επιχειρήσεων- και κυρίως οι κατασκευαστικές- που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη, ονομάζουν την διαφθορά ως το μεγαλύτερο πρόβλημα, το οποίο επιδεινώνεται, όπως επισημαίνουν, ενώ θεωρούν ότι ο μόνος τρόπος για να αναπτύξεις επχειρηματική δραστηριότητα, είναι οι «πολιτικές διασυνδέσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης