Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Rabobank - Kίνδυνος αναζωπύρωσης της κρίσης - Eυρωσκεπτικιστές και κωλυσιεργίες στην τραπεζική ένωση απειλούν το ευρώ

Rabobank - Kίνδυνος αναζωπύρωσης της κρίσης - Eυρωσκεπτικιστές και κωλυσιεργίες στην τραπεζική ένωση απειλούν το ευρώ
Εάν οι Ευρωσκεπτικιστές κυριαρχήσουν στο Ευρωκοινοβούλιο, τότε οι πολιτικές εντάσεις θα αυξηθούν κατακόρυφα στην Ευρωζώνη
Οι Ευρωεκλογές του Μαϊου και οι διεργασίες των Ευρωπαίων για τη σύσταση της τραπεζικής ένωσης αποτελούν τους δύο μεγαλύτερους κινδύνους για την Ευρωζώνη στην τρέχουσα συγκυρία. Κινδύνους που δεν αποκλείεται να οδηγήσουν στην αναζωπύρωση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους.
Τα ανωτέρω υποστηρίζει σε νέα ανάλυσή της η Rabobank, παρακολουθώντας στενά όλες τις εξελίξεις που σημειώνονται επί ευρωπαϊκού εδάφους.
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν οι αναλυτές της Rabobank, σημαντική εστία κινδύνου αποτελεί η έκβαση των Ευρωεκλογών του Μαϊου. Εάν οι Ευρωσκεπτικιστές κυριαρχήσουν στο Ευρωκοινοβούλιο, τότε οι πολιτικές εντάσεις θα αυξηθούν κατακόρυφα στην Ευρωζώνη, κατά τους προσεχείς μήνες.
Σύμφωνα με τη Rabobank, οι Ευρωκλογές του Μαϊου θα δοκιμάσουν την εμπιστοσύνη και την πίστη των Ευρωπαίων προς το ευρώ.
Εκτός του πολιτικού ρίσκου, η επόμενη απειλή για την Ευρωζώνη έρχεται από τον χρηματοπιστωτικό κλάδο. Ενδεχόμενη αποτυχία των Ευρωπαίων να συμφωνήσουν στους βασικούς πυλώνες της τραπεζικής ένωσης θα επαναφέρει την αβεβαιότητα στο επίκεντρο.
Να σημειωθεί εδώ πως η ΕΚΤ θα κληθεί να αναλάβει την εποπτεία των ευρωπαϊκών τραπεζών σε λιγότερο από έναν χρόνο (Νοέμβριος του 2014). Αν μέχρι τότε δεν έχει υπάρξει συμφωνία για τους άλλους βασικούς πυλώνες της τραπεζικής ένωσης, η ΕΚΤ θα βρεθεί αντιμέτωπη με μια Ευρωζώνη που θα θυμίζει ακυβέρνητο καράβι...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης