Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan - Tροχοπέδη στη μάχη για την ανάσχεση της κρίσης στην Ευρωζώνη το ισχυρό ευρώ

JP Morgan - Tροχοπέδη στη μάχη για την ανάσχεση της κρίσης στην Ευρωζώνη το ισχυρό ευρώ
Από τις 100 εταιρίες του Stoxx Europe 600 που έχουν μέχρι στιγμής ανακοινώσει κέρδη, μόλις το 53% έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες των αναλυτών
Επανέρχεται το πρόβλημα του ισχυρού ευρώ στην ευρωζώνη, με αφορμή τις ανακοινώσεις για τα εταιρικά αποτελέσματα, με τους αναλυτές να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την ανακοπή της ανάκαμψης.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της JP Morgan Cazenove, η μεγάλη πτώση στις εξαγωγές της ευρωζώνης και στα απογοητευτικά εταιρικά αποτελέσματα οφείλονται κατά κύριο λόγο στην παραμονή του ενιαίου νομίσματος σε υψηλά επίπεδα.
Την ώρα που το ισχυρό ευρώ εξελίσσεται σε τροχοπέδη για τη μάχη κατά της κρίσης και της ύφεσης που δίνουν οι χώρες της περιφέρειας, οικονομίες όπως αυτές της Γερμανίας, της Ιρλανδίας και της Αυστρίας χρειάζονται ακόμη ισχυρότερο νόμισμα, εκτίμησε η JP Morgan Cazenove, σημειώνοντας ότι η άνοδός του φέρνει στην επιφάνεια τα θεμελιώδη ζητήματα που ταλαιπωρούν το κοινό νόμισμα.
Άλλωστε, τους Ευρωπαίους πρέπει να απασχολήσει το γεγονός ότι από τις 100 εταιρίες του δείκτη Stoxx Europe 600 που έχουν μέχρι στιγμής ανακοινώσει κέρδη το δ' 3μηνο του 2013, μόλις το 53% έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες των αναλυτών, την ώρα που στις ΗΠΑ το 75% των επιχειρήσεων έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες των αναλυτών.
Πάντως, καταλήγοντας η JP Morgan Cazenove, διατυπώνει τι συμπέρασμα πως το ισχυρό ευρώ μπορεί να έπληξε την ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης, αλλά την βοήθησε να εξισορροπήσει την οικονομία της περιορίζοντας την εξάρτησή της από τις εξαγωγές.
Επισημαίνει πως με την ανατίμησή του το ευρώ έχει αποδυναμώσει την επιχειρηματολογία της Bundesbank κατά της στήριξης που προσέφερε η ΕΚΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης