Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan - Οι χώρες του Νότου κέρδισαν χρόνο για μεταρρυθμίσεις - Ελκυστικές οι τράπεζες

JP Morgan - Οι χώρες του Νότου κέρδισαν χρόνο για μεταρρυθμίσεις - Ελκυστικές οι τράπεζες
Οι ευρωπαϊκές τράπεζες εμφανίζουν ελκυστικές αποτιμήσεις
Μείωση της αβεβαιότητας για τις χώρες της αδύναμης ευρωπαϊκής περιφέρειας προβλέπει για το προσεχές διάστημα η JP Morgan.
"Η αβεβαιότητα για τον ευρωπαϊκό Νότο περιορίζεται σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα", υποστηρίζει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, μέσω της νέας 8σέλιδης έκθεσής της, υπό τον τίτλο "A correction, but not without warning", την οποία παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Όπως εξηγεί η JP Morgan, η απόφαση - της περασμένης εβδομάδας - του Ανώτατου Γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου να παραπέμψει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο το μείζον θέμα της νομιμότητας του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων της ΕΚΤ μεταθέτει για το μέλλον τις κρίσιμες εξελίξεις.
"Η παραπομπή του θέματος στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο θα καθυστερήσει τη λήψη οριστικής απόφασης κατά 1 ή 2 χρόνια. Η εξέλιξη αυτή περιορίζει την αβεβαιότητα σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, παρέχοντας τον απαραίτητο χρόνο στις χώρες της περιφέρειας να προωθήσουν τις αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις", σχολιάζουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας.
Όπως προσθέτουν, για όλους αυτούς τους λόγους, η JP Morgan παραμένει long στα κρατικά ομόλογα του Νότου, τα οποία τα προτιμά έναντι των ομολόγων των ισχυρών χωρών του ευρωπαϊκού Βορρά.
Η JP Morgan δηλώνει ταυτόχρονα την προτίμησή της και στις ευρωπαϊκές τραπεζικές μετοχές, υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά, μέσω της νέας αυτής έκθεσής της, πως "οι τράπεζες αποτελούν τον πλέον ελκυστικό κλάδο στην Ευρωζώνη".
Σύμφωνα με την αμερικανική τράπεζα, οι ευρωπαϊκές τράπεζες αποτελούν σημαντική επενδυτική ευκαιρία, καθώς συνεχίζουν να εμφανίζουν ελκυστικές αποτιμήσεις.
Η JP Morgan προβλέπει περαιτέρω ισχυροποίηση της κερδοφορίας των ευρωπαϊκών τραπεζών, διαμηνύοντας πως υπάρχουν σημαντικά περιθώρια για άνοδο των μετοχών τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης