Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs - Αμετάβλητα επιτόκια από την ΕΚΤ μέχρι το 2015 - Στα 1,40 δολ. το ευρώ

Goldman Sachs - Αμετάβλητα επιτόκια από την ΕΚΤ  μέχρι το 2015 - Στα 1,40 δολ. το ευρώ
Παρά τις πιέσεις προς την ΕΚΤ η Goldman δεν αναμένει αλλαγή στη νομισματική πολιτική
Αμετάβλητα θα διατηρήσει τα επιτόκια η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του 2015, προβλέπει η Goldman Sachs.
Κόντρα στο ρεύμα των αναλυτών που εκτιμούν ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση του βασικού επιτοκίου από το ιστορικό χαμηλό του 0,25%, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα υποστηρίζει ότι παρά την ισχύ του ευρώ, τον χαμηλό πληθωρισμό και την αδύναμη οικονομική δραστηριότητα, η κεντρική τράπεζα δεν θα μειώσει τα επιτόκια.
Η Goldman Sachs εξακολουθεί να διατηρεί την bullish (αισιόδοξη) στάση της για το ευρώ, με τους αναλυτές να εξηγούν:
«Σε αντίθεση με την πιο αδύναμη ισορροπία για τις ΗΠΑ, αυτή η διαρθρωτική ανισορροπία συνεπάγεται μια σταδιακή αποδυνάμωση του δολαρίου και ένα ισχυρότερο ευρώ».
Οι αυξημένες προσδοκίες για την Ευρωζώνη, καθιστούν πιθανή την περαιτέρω υποχώρηση του risk premia.
Πολλοί επενδυτές έχουν μειώσει ουσιαστικά την έκθεσή τους στο ευρώ κατά τη διάρκεια της κρίσης και οι ροές κεφαλαίων καταδεικνύουν ότι η underweight έκθεση στην Ευρωζώνη, έχει διορθωθεί.
Επίσης, όπως τονίζει η Goldman, οι τράπεζες των αναδυόμενων οικονομιών, έχουν αρχίσει να αυξάνουν ελαφρώς τα αποθέματά τους σε ευρώ.
Η Goldman διατηρεί τις προβλέψεις της για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου σε 1,38, 1,40 και 1,40 σε ορίζοντας 3,6 και 12 μηνών αντιστοίχως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης