Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody’s - Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ο «χαμένος» της αύξησης των επιτοκίων στην Τουρκία – Εξαλείφεται ο κίνδυνος «φούσκας» στα ακίνητα

Moody’s - Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ο «χαμένος» της αύξησης των επιτοκίων στην Τουρκία – Εξαλείφεται ο κίνδυνος «φούσκας» στα ακίνητα
Στο «Baa3» η αξιολόγηση της Τουρκίας
Τις συνέπειες της σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας, σκιαγραφεί ο οίκος αξιολόγησης Moody’s.
Ειδικότερα, όπως επισημαίνει ο αμερικανικός οίκος, η πρόσφατη αύξηση του επιτοκίου δανεισμού αναμένεται να πυροδοτήσει μία αύξηση στα επιτόκια τόσο των στεγαστικών δανείων, όσο και των επιχειρηματικών.
Εξαιτίας της «σφιχτής» νομισματικής πολιτικής, η τουρκική οικονομία αναμένεται να επιβραδυνθεί, με αποτέλεσμα να αυξηθούν τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων και ιδιαιτέρως, των δανείων προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Ο αντίκτυπος της νέας νομισματικής πολιτικής θα είναι υψηλότερος στα δάνεια προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, εξαιτίας της έκθεσης τους στην οικονομική επιβράδυνση.
Παράλληλα, η αύξηση των επιτοκίων αναμένεται να επιδράσει αρνητικά στην ικανότητα των επιχειρήσεων να λάβουν νέα δάνεια, προκειμένου να χρηματοδοτήσουν τα παλαιά.  
Επίσης, η αύξηση των επιτοκίων στα στεγαστικά δάνεια αναμένεται να βάλλει ένα «φρένο» στην ξέφρενη άνοδο των τιμών κατοικιών, προστατεύοντας την Τουρκία από μία νέα «φούσκα» ακινήτων.
Σημειώνεται πως η Moody’s παρέχει στην Τουρκία την αξιολόγηση «Baa3» με outlook «σταθερό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης