Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Επιρρεπής στα σοκ από τις αναδυόμενες η Ευρωζώνη - Για εύθραυστη ανάκαμψη προειδοποιούν G+ Economics και ING

Επιρρεπής στα σοκ από τις αναδυόμενες η Ευρωζώνη - Για εύθραυστη ανάκαμψη προειδοποιούν G+ Economics και ING
Η εύθραυστη ανάκαμψη και ο χαμηλός πληθωρισμός εντείνουν τις πιέσεις προς την ΕΚΤ για νέα μέτρα
Επιρρεπής στα σοκ από την επιβράδυνση της παγκόσμιας ζήτησης είναι η Ευρωζώνη, με φόντο την Κίνα και τις αναδυόμενες οικονομίες, σύμφωνα με την
Lena Komileva της G+ Economics.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, ο σύνθετος μεταποιητικός δείκτης PMI της ευρωζώνης, υποχώρησε σήμερα στις 52,7 μονάδες, κάτω από τα υψηλά 31 μηνών του Ιανουαρίου (52,9 μονάδες), αναφέρει το Reuters.
Σύμφωνα με την αναλύτρια, πίσω από τα στοιχεία κρύβεται η εύθραυστη ανάκαμψη στην περιοχή, δεδομένου του χάσματος ανάμεσα στις μεγάλες οικονομίες της Ευρωζώνης, των προβλημάτων στην παγκόσμια ανάπτυξη και του ισχυρού ευρώ.
Αναφερόμενος ειδικότερα στη Γαλλία, ο Julien Manceaux της ING, σχολιάζει ότι στο α΄τρίμηνο του 2014 θα φανεί αν αρχίζει η ανάκαμψη της γαλλικής οικονομίας, ή αν αυτή θα παραμείνει στάσιμη για παρατεταμένη χρονική περίοδο.
Την ίδια ώρα, η υποχώρηση του πληθωρισμού, ασκεί πιέσεις στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για τη λήψη νέων μέτρων, ώστε να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος αποπληθωρισμού και να στηρίξει την εύθραυστη ανάκαμψη.
Ωστόσο, σύμφωνα με τους αναλυτές, οι επιλογές της ΕΚΤ είναι περιορισμένες, δεδομένου του ότι έχει ήδη διοχετεύσει πάνω από 1 τρις. ευρώ ρευστότητας στις τράπεζες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης