Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs - Σε neutral υποβάθμισε τη σύσταση της μετοχής του ΟΤΕ - Η μείωση του κόστους θα δώσει ώθηση στα κέρδη EBITDA

Goldman Sachs - Σε neutral υποβάθμισε τη σύσταση της μετοχής του ΟΤΕ - Η μείωση του κόστους θα δώσει ώθηση στα κέρδη EBITDA
Η Goldman Sachs αυξάνει στα 13,5 ευρώ την τιμή στόχο για τον ΟΤΕ σε ορίζοντα 12 μηνών
Σε υποβάθμιση της σύστασης της μετοχής του ΟΤΕ, σε neutral (ουδέτερη), από buy (αγορά) προηγουμένως, προχώρησε η Goldman Sachs.
Όπως τονίζει η αμερικανική τράπεζα, στη σχετική έκθεσή της, υπό τον τίτλο "TMT: Fresh view following FX depreciation; NPN & MAIL top picks", η υποβάθμιση της σύστασης της μετοχής του ΟΤΕ οφείλεται στην κίνηση της μετοχής του οργανισμού.
Από τις 21 Ιανουαρίου 2014, οπότε και η Goldman Sachs συμπεριέλαβε στη λίστα με τις μετοχές για τις οποίες συστήνει αγορά (Buy List) τον ΟΤΕ, η μετοχή του οργανισμού έχει καταγράψει άνοδο +15,1%. Η άνοδος αυτή αποδίδεται στη βελτίωση του κλίματος για την ελληνική οικονομία και στη συζήτηση που είχε φουντώσει περί αύξησης - από την πλευρά της Deutsche Telekom - του μεριδίου της στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΤΕ.
Η Goldman Sachs θεωρεί πως ο ΟΤΕ θα συνεχίσει να μειώνει τα επίπεδα μόχλευσης, αλλά και να περιορίσει το λειτουργικό κόστος. Ταυτόχρονα, ο οργανισμός κινείται ήδη σε τροχιά βελτίωσης της αποτελεσματικότητας του business plan που υλοποιεί.
Σύμφωνα με την αμερικανική επενδυτική τράπεζα, τα μέτρα μείωσης του κόστους θα δώσουν ώθηση στα κέρδη EBITDA του ΟΤΕ.
Η Goldman Sachs αυξάνει στα 13,5 ευρώ την τιμή στόχο για τον ΟΤΕ σε ορίζοντα 12 μηνών, από 13,4 ευρώ προηγουμένως.

Κίνδυνοι για τη μετοχή
Πιθανοί κίνδυνοι για τη σύσταση και την τιμή στόχο της μετοχή του ΟΤΕ δύνανται να προκύψουν από:
- Τυχόν αλλαγές στο ρυθμιστικό πλαίσιο στην Ελλάδα.
- Τυχόν επιδείνωση στην πορεία του κόστους.
- Τυχόν αδύναμα μεγέθη σε μακροοικονομικό επίπεδο.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης