Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch - Στα 28 δισ. δολ η έκθεση των ρωσικών τραπεζών στην Ουκρανία - Εκτεθειμένες σε υψηλό πολιτικό και οικονομικό ρίσκο

Fitch - Στα 28 δισ. δολ η έκθεση των ρωσικών τραπεζών στην Ουκρανία - Εκτεθειμένες σε υψηλό πολιτικό και οικονομικό ρίσκο
Οι πιο εκτεθειμένες ρωσικές τράπεζες στην Ουκρανία είναι οι Vnesheconombank, Gazprombank, VTB
Σημαντικούς κινδύνους για τις ρωσικές τράπεζες, λόγω της αυξημένης έκθεσής τους στην Ουκρανία, διαπιστώνει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Fitch.
Όπως υποστηρίζει σε νέα, σημερινή έκθεσή της η Fitch, η σημαντική έκθεση των ρωσικών τραπεζών στην Ουκρανία δεν αποκλείεται να έχει αρνητικό αντίκτυπο στη φερεγγυότητά τους. H Fitch προειδοποιεί για αυξημένο πολιτικό και οικονομικό στρες, το οποίο δεν αποκλείεται να επηρέασει το outlook των ρωσικών τραπεζών.
Ωστόσο η Fitch διευκρινίζει πως δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για υποβαθμίσεις των αξιολογήσεων των ρωσικών τραπεζών, εκτός κι αν αποδειχθεί πως η ρωσική κυβέρνηση δεν κατορθώσει να τους παράσχει στήριξη, αν αυτό καταστεί αναγκαίο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει ο οίκος αξιολόγησης, η συνολική έκθεση των ρωσικών τραπεζών στην Ουκρανία ανέρχεται στα 28 δισ. δολάρια. Πρόκειται για στοιχεία που παρουσίασε ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος V. Putin τον Νοέμβριο του 2013.
Οι πιο εκτεθειμένες ρωσικές τράπεζες στην Ουκρανία είναι, σύμφωνα με τη Fitch, οι εξής:
- Vnesheconombank
- Gazprombank
- VTB
Μικρότερη έκθεση στην Ουκρανία διαθέτουν οι:
- Sberbank
- Alfa Bank

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης