Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ΕΕ - Νέοι αυστηρότεροι κανόνες για τα investment funds - Στόχος η ενίσχυση της διαφάνειας και η αποφυγή φαινομένων τύπου Βernard Madoff

ΕΕ - Νέοι αυστηρότεροι κανόνες για τα investment funds - Στόχος η ενίσχυση της διαφάνειας και η αποφυγή φαινομένων τύπου Βernard Madoff
Οι νέοι κανόνες αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από το 2016
Αντιμέτωπες με αυστηρότερους κανόνες βρίσκονται οι ευρωπαϊκές τράπεζες που διαθέτουν επενδυτικά οχήματα (investment funds).
Πρόκειται για μια κίνηση που έχει στόχο να ενισχύσει τη διαφάνεια στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα και να περιορίσει τον κίνδυνο επανάληψης της ιστορικής απάτης του Βernard Madoff.
Σύμφωνα με πληροφορίες που αποκαλύπτει το πρακτορείο Βloomberg, οι αξιωματούχοι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε συνεργασία με την Ελλάδα - που έχει την προεδρία της ΕΕ - συμφώνησαν σε μια σειρά μέτρων, τα οποία περιλαμβάνουν και όρους για τον καθορισμό των αμοιβών του προσωπικού των funds.
"Όπως έγινε αντιληπτό μετά το ξέσπασμα της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης, η ενίσχυση της διαφάνειας είναι αναγκαία, προκειμένου τα funds να είναι σε θέση να αποπνέουν εμπιστοσύνη", δηλώνει η Arlene McCarthy, κορυφαία αξιωματούχος του Ευρωκοινοβουλίου.
"Η νέα νομοθεσία θα περιλαμβάνει σαφείς και ξεκάθαρους κανόνες για τα επενδυτικά funds", προσθέτει η ίδια.
Οι νέοι κανόνες αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από το 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης