Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Russell Investments - Πρώτο σε αποδόσεις πανευρωπαϊκά το 2014 το ελληνικό χρηματιστήριο - Επιστρέφουν οι επενδυτές

Russell Investments - Πρώτο σε αποδόσεις πανευρωπαϊκά το 2014 το ελληνικό χρηματιστήριο - Επιστρέφουν οι επενδυτές
Οι μετοχές στις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας παραμένουν εξαιρετικά φθηνές
Με απόδοση +9,4% από τις αρχές του 2014, το ελληνικό χρηματιστήριο βρίσκεται πρώτο στη λίστα των ευρωπαϊκών αγορών για το 2014.
Τα ανωτέρω υποστηρίζει σε ειδική ανάλυσή της η επενδυτική εταιρεία Russell Investments, κάνοντας λόγο για... τη χρονιά των PIIGS!
Όπως αποκαλύπτει, αποτιμώντας την πορεία των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων από τις αρχές του νέου έτους, η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ιταλία και η Ιρλανδία έχουν καταγράψει τα υψηλότερα κέρδη.
Πρώτη λοιπόν από πλευράς αποδόσεων έρχεται η ελληνική αγορά, ενώ τη δεύτερη και την τρίτη θέση καταλαμβάνουν τα χρηματιστήρια της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας, αντίστοιχα.
Όπως σημειώνει η Russell Investments, παρά τις προκλήσεις που συνεχίζουν να απειλούν τις ευρωπαϊκές οικονομίες (υψηλό χρέος, ανεργία), οι μετοχές στις χώρες αυτές παραμένουν εξαιρετικά φθηνές, έναντι των μετοχών στις πιο σταθερές οικονομικά χώρες της Ευρωζώνης, όπως για παράδειγμα η Γερμανία.
"Μπορεί να είμαστε ακόμη στην αρχή, αλλά οι αποδόσεις των αγορών της περιφέρειας τους τελευταίους δύο μήνες αποδεικνύουν το εξής: Οι επενδυτές αρχίζουν να επιστρέφουν στην περιφέρεια", σχολιάζει ο Wouter Sturkenboom, αναλυτής της Russell Investments.
"Οι ισχυρές αποδόσεις που έχουν καταγραφεί στις αγορές της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ιταλίας αποδεικνύουν πως πλέον οι επενδυτές εμπιστεύονται τις μετοχές των χωρών αυτών, προκειμένου να επενδύσουν τα κεφάλαιά τους", προσθέτει ο ίδιος.





"Η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει την καλύτερη επενδυτική επιλογή του 2014 για τους... πιο έμπειρους επενδυτές", δηλώνει στο ίδιο μήκος κύματος ο Barry Norris, manager του Argonaut fund, που έχει αγοράσει μετοχές των ελληνικών τραπεζών.
"Η καλύτερη στιγμή για να επενδύσεις σε μια χώρα είναι όταν η οικονομία της εξέρχεται από την ύφεση", επισημαίνει ο  Norris.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης