Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Dromeus Capital - SOS για τον αντίκτυπο του αποπληθωρισμού στο ελληνικό χρέος - Με αποπληθωρισμό 1% το χρέος θα αυξηθεί κατά 15%

Dromeus Capital - SOS για τον αντίκτυπο του αποπληθωρισμού στο ελληνικό χρέος - Με αποπληθωρισμό 1% το χρέος θα αυξηθεί κατά 15%
Από τον Μάρτιο του 2013 η Ελλάδα έχει εισέλθει σε τροχιά αποπληθωρισμού
Σήμα κινδύνου για το ενδεχόμενο εκτροχιασμού του ελληνικού χρέους λόγω του αποπληθωρισμού εκπέμπει η Dromeus Capital, μέσω νέας ειδικής έκθεσής της, παρακολουθώντας στενά όλες τις οικονομικές εξελίξεις που σημειώνονται επί ελληνικού εδάφους.
"Όσο η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε τροχιά αποπληθωρισμού, τόσο θα αυξάνονται οι κίνδυνοι για εκτροχιασμό των επιπέδων του δημοσίου χρέους, ακόμη κι αν η Αθήνα επιτυγχάνει το σύνολο των δημοσιονομικών της στόχων", υποστηρίζει το fund, προειδοποιώντας επί της ουσίας πόσο δύσκολη αποστολή συνιστά η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, την ώρα που αυξάνονται οι αποπληθωριστικές πιέσεις για την Ελλάδα.
"Είναι γεγονός. Από τον Μάρτιο του 2013 η Ελλάδα έχει εισέλθει σε τροχιά αποπληθωρισμού. Οι κίνδυνοι για το χρέος αυξάνονται κατακόρυφα", προσθέτει χαρακτηριστικά η Dromeus Capital.
Όπως αναλύει, στη συνέχεια της έκθεσής της, ο αντίκτυπος του αποπληθωρισμού στη δυναμική του χρέους είναι τεράστιος. Επιπλέον αποπληθωρισμός 1% μπορεί να αυξήσει κατά 15% τα επίπεδα του ελληνικού χρέους έως το 2021, καθιστώντας ανέφικτο το στόχο για βιώσιμο χρέος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης