Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg - Σε διαρκή ετοιμότητα η ΕΚΤ για να ξορκίσει την κρίση - Σε ιστορικά χαμηλά οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων

Bloomberg - Σε διαρκή ετοιμότητα η ΕΚΤ για να ξορκίσει την κρίση - Σε ιστορικά χαμηλά οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων
Νέα δράση από την πλευρά της ΕΚΤ αναμένουν προσεχώς SEB και Credit Suisse
Σε νέα ιστορικά χαμηλά κινούνται οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων, καθώς οι προσδοκίες για επικείμενη δράση της ΕΚΤ "ξορκίζουν" κάθε αρνητική μνήμη για την ευρωπαϊκή κρίση.
Τα ανωτέρω επισημαίνει σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg, αποτιμώντας όλες τις εξελίξεις στην Ευρώπη.
Όπως τονίζει μεταξύ άλλων το πρακτορείο, οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων ποτέ δεν έχουν κιννηθεί χαμηλότερα... καθώς οι προσδοκίες για διαρκή επαγρύπνηση της ΕΚΤ παραμένουν ζωντανές.
"Οι επενδυτές έχουν αρχίσει να στρέφονται στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων. Όχι όμως στον πυρήνα, αλλά στην περιφέρεια. Βρίσκουν εκεί βιώσιμες εναλλακτικές επενδυτικές ευκαιρίες", δηλώνει ο Jussi Hiljanen, κορυφαίος αναλυτής της SEB.
"Τυχόν περαιτέρω δράση από την πλευρά της ΕΚΤ έχει τη δυναμική να διατηρήσει στα επίπεδα αυτά τα ευρωπαϊκά spreads", σχολιάζει ο ίδιος.
"Το ενδεχόμενο περαιτέρω ποσοτικής χαλάρωσης από την πλευρά της ΕΚΤ φυσικά και κρίνεται πιθανό", σχολιάζει ο Michael Markovich, στρατηγικός αναλυτής της Credit Suisse.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης