Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι επενδυτές για την Ουκρανία - Πόσο μεγάλος είναι ο κίνδυνος για ισχυρό negative effect στις αγορές;

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι επενδυτές για την Ουκρανία - Πόσο μεγάλος είναι ο κίνδυνος για ισχυρό negative effect στις αγορές;
Τι ισχύει για τον χρυσό, το παραδοσιακά ασφαλές καταφύγιο;
Την ώρα που αυξάνονται κατακόρυφα οι ανησυχίες για την εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία, οι επενδυτές εισέρχονται σε φάση επανακαθορισμού των τοποθετήσεών τους, με στόχο να προσαρμοστούν στα νέα, δύσκολα δεδομένα.
Τι πρέπει να γνωρίζουν όμως στην πραγματικότητα οι επενδυτές για την Ουκρανία;

Αγορές
Η Wall Street, σύμφωνα με τα όσα σημειώθηκαν την εβδομάδα που μας πέρασε, φάνηκε εξαρχής ότι δεν ανησυχεί σε μεγάλο βαθμό για τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία. Την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή, οι αμερικανικές μετοχές σημείωσαν νέο ράλι.
"Οι επενδυτές παραδοσιακά πρώτα πουλούν και μετά αρχίζουν τις ερωτήσεις", δηλώνει ο Andrew Wilkinson, αναλυτής της Interactive Brokers.
"Η κατάσταση στην Ουκρανία παραμένει τεταμένη, ωστόσο η χώρα εμφανίζει μόνο περιορισμένη δυναμική σε ό,τι αφορά στον κίνδυνο μετάδοσης των προβλημάτων στις αγορές, κλονίζοντας τις μετοχές διεθνώς", σχολιάζει ο Bill Witherell, οικονομολόγος της Cumberland Advisors.

Χρυσός
Ο χρυσός, ένα παραδοσιακά ασφαλές καταφύγιο σε στιγμές έντασης και αναταραχών, κινείται ανοδικά, αφού είναι γεγονός πως οι επενδυτές στρέφονται στο πολύτιμο μέταλλο, όταν "κάτι δεν πάει καλά".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης