Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Νew York Times - H κρίση στην Ουκρανία, το μεγάλο στοίχημα για τον Obama - Έμμεσες προτροπές για στρατιωτική απάντηση των ΗΠΑ

Νew York Times -  H κρίση στην Ουκρανία, το μεγάλο στοίχημα για τον Obama - Έμμεσες προτροπές για στρατιωτική απάντηση των ΗΠΑ
"Δεν υπάρχει άλλος στην Ευρώπη που μπορεί να τον πλησιάσει σε ισχύ. Θα πρέπει να καθοδηγήσει" σημειώνει αξιωματούχος του Λευκού Οίκου
Ως τη «μεγαλύτερη πρόκληση» που αντιμετωπίζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama χαρακτηρίζουν τις εξελίξεις στην Ουκρανία σε σχετικό άρθρο τους New York Times, πραγματοποιώντας έμμεσες προτροπές για στρατιωτική επέμβαση της χώρας.
Ειδικότερα οι New York Times σημειώνουν ότι «καθώς οξύνεται η κρίση στην Ουκρανία, με τη Ρωσία να ενισχύει την παρουσία της στην Κριμαία και φιλορωσικές διαδηλώσεις να λαμβάνουν χώρα σε μεγάλες πόλεις της ρωσόφωνης ανατολικής Ουκρανίας, ο πρόεδρος Obama καλείται να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη πρόκληση όσον αφορά διεθνή κρίση, στην καρδιά της οποίας βρίσκεται το ερώτημα κατά πόσο είναι αρκετά σκληρός ώστε να αντιμετωπίσει τον πρώην αξιωματικό της ΚGΒ στο Κρεμλίνο».
Mάλιστα η αμερικάνικη εφημερίδα εντοπίζει αυτή τη φορά ότι ο αμερικανικός πολιτικός κόσμος είναι πολύ περισσότερο ενωμένος στο αίτημα μιας «αυστηρής απάντησης» στον Ρώσο πρόεδρο Putin, απ’ ότι ήταν σε αντίστοιχες περιπτώσεις, όπως τις διεθνείς κρίσεις στη Συρία και το Ιράν ή τη Λιβύη.
«Κανένας σημαντικός πολιτικός ηγέτης στην Ουάσιγκτον δεν κάλεσε για στρατιωτική απάντηση, αλλά πολλοί επιθυμούν ο Obama να προχωρήσει ένα βήμα πιο πέρα απ’ ότι έχει κάνει μέχρι τώρα», επισημαίνεται στο άρθρο.
«Είναι το πιο σημαντικό, το πιο δύσκολο τεστ στην εξωτερική πολιτική της προεδρίας Ομπάμα», δήλωσε ο διπλωμάτης καριέρας και υφυπουργός Εξωτερικών επί προεδρίας Βush, Nicolas Berns προσθέτοντας ότι «τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για τον πρόεδρο διότι είναι ο αρχηγός του ΝΑΤΟ. Δεν υπάρχει άλλος στην Ευρώπη που μπορεί να τον πλησιάσει σε ισχύ. Θα πρέπει να καθοδηγήσει».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης