Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan - Στα 1,30 δολ. θα υποχωρήσει το ευρώ στο τέλος του 2014 - Όλες οι αγορές παγκοσμίως καθορίζονται από τις ΗΠΑ

JP Morgan - Στα 1,30 δολ. θα υποχωρήσει το ευρώ στο τέλος του 2014 - Όλες οι αγορές παγκοσμίως καθορίζονται από τις ΗΠΑ
Η JP Morgan δεν αναμένει να υπάρξουν αλλαγές στα επιτόκια από τις μεγάλες Κεντρικές Τράπεζες
Στα 1,30 δολ. εκτιμά ότι θα υποχωρήσει το ευρώ έως το τέλος του 2014 η JP Morgan, χάνοντας περίπου το 5,8% της σημερινής του αξίας.
Στην τελευταία ανάλυση της για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, η JP Morgan τονίζει ότι τις αγορές επηρεάζει αναμφισβήτητα η πορεία της αμερικανικής οικονομίας.
Οι υπόλοιπες δυνάμεις της παγκόσμιας οικονομίας δεν επηρεάζουν τόσο πολύ την πορεία των νομισμάτων και των εμπορευμάτων, όσο η αμερικανική, γι΄αυτό και συμβουλεύει τους επενδυτές να δρουν με βάση τα νέα που έρχονται από την άλλη όχθη του Ατλαντικού.
Η JP Morgan δεν αναμένει να υπάρξουν αλλαγές στα επιτόκια από τις μεγάλες Κεντρικές Τράπεζες στις ΗΠΑ, στην Ευρωζώνη, στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιαπωνία.
Γι' αυτό το λόγο, αναμένει ο χρυσός να υποχωρήσει κάτω από τα 1.300 δολάρια, να φτάσει έως τα 1.250 το δεύτερο τρίμηνο του 2014 για να κλείσει το έτος πέριξ των 1.285 δολαρίων.
Αναφορικά με τις εκτιμήσεις για την πορεία της ανάπτυξης, η JP Morgan αναμένει το πρώτο εξάμηνο του έτους ο ρυθμός να φτάσει στο +1%, για να ενισχυθεί στο +1,5% το δεύτερο 6μηνο.
Αντίθετα, στις ΗΠΑ τα δύο πρώτα τρίμηνα αναμένει η ανάπτυξη να διαμορφωθεί στο 2% και 2,5% αντίστοιχα, για να κορυφωθεί κοντά στο 3% το β' 6μηνο του έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης